Archief: juli 2009

Nieuw in Brussel

Je zou het bijna vergeten. Op 4 juni waren de Europese verkiezingen. Van de 736 zetels bekleedt Nederland er slechts 25. Die zijn het ook nog eens bijna allemaal met elkaar oneens. Gelukkig is er iets wat sommige parlementariërs wel met elkaar verbindt; ze zijn nieuw in Brussel.

Hans van Baalen (VVD), Judith Sargentini (Groen Links), Wim van de Camp (CDA) en Barry Madlener (PVV) doen allen hun eerste intreden in het Europees Parlement. Hier volgt een kleine greep uit hun werkzaamheden.

Lees verder

Hirsch Ballin houdt het op 'bandbreedtes'

Het nalaten van volle beloftes is een politicus toevertrouwd. Op die manier kun je alles achteraf uitleggen. Minister Ernst Hirsch Ballin (CDA, justitie) is goed onduidelijk of hij met Geert Wilders wil regeren. “We hebben er als CDA heel wat ervaring mee dat binnen een coalitie een bepaalde bandbreedte mag bestaan”, zegt Hirsch Ballin in de Volkskrant.

Lees verder

CDA warmt anorexia op tijdens zomerreces…

Anorexia nervosa, volgens een ANP bericht gaat het CDA de ziekte bij jongere kinderen op de politieke agenda zetten. De verse aandacht voor de tegenhanger van obesitas komt door de KRO, waar morgenavond het programma ‘Vel over Probleem’ te zien is. Volgens de programmamakers toont de film dat Anorexia echt ‘geen modeverschijnsel is van aanstellerige meisjes’.

Lees verder