Archief: oktober 2009

Mariette Hamer faalt op AOW avond PvdA

Fractievoorzitter Mariette Hamer was gisteravond blij en opgelucht. Het was toch behoorlijk spannend wat er precies ging gebeuren. Waren de PvdA-leden voor of tegen de verhoging van de AOW leeftijd van 65 naar 67? Uiteindelijk dus voor, maar al dagen werden negatieve verhalen rond gepompt en werd de druk op de PvdA-top groter en groter. Leider Wouter Bos, voorzitter Lilianne Ploumen en staatssecretaris Jetta Klijnsma knalde hun verhaal de zaal in. De overtuiging spatte er van af.

Maar dan de leider van de Tweede Kamer fractie. Mariette Hamer is definitief de weg kwijt. Ze zit in een kramp, denkt over elke seconden na. Maar komt vooral niet uit haar woorden…

Lees verder

Israël boos om Turkse TV-serie en VN-rapport

De relatie tussen Israël en zijn enige moslim-vriend Turkije was al niet best sinds de aanval op Gaza van begin dit jaar. Nu gooit een TV-serie nog wat extra olie op het vuur. In een populaire serie op de Turkse TV schiet een Israëlische soldaat en jongetje in de rug. Lees verder

Huidige AOW over 40 jaar gewoon betaalbaar!

Voor of tegen, sociaal of asociaal. Veel argumenten over het verhogen van de AOW-leeftijd hebben inmiddels de revu gepasseerd. Minister Piet Hein Donner heeft er vijf. Eén daarvan is de betaalbaarheid. Laten we die eens onder de loep nemen en kijken of zijn beredenering klopt.

Lees verder

Laatste Marokkaan in Nederland

Is integratie een probleem? Welnee! Je kunt er juist mee lachen, ondervonden de ‘enthousiaste creatievelingen’ van Munt.nu. Een organisatie die het vertrek van de laatste Marokkaan uit Nederland in beeld brengt met de film: ‘Kop of Munt’, hieronder te bekijken.

Een film met een behoorlijk knipoog-gehalte, dat dan weer wel. Je kunt de laatste Marokkaan zelfs volgen op Twitter!

Lees verder

Druk op Balkenende: nieuwe vragen vakantiehuis Mozambique

‘Het project kan gewoon doorgaan’. Dat was twee weken geleden de conclusie na het Kamerdebat over het vakantiehuis van prins Willem- Alexander in Mozambique. Premier Jan Peter Balkenende kreeg veel vragen over de omstreden villa van het kroonprinselijke paar. Maar uiteindelijk viel het allemaal mee. Wel bleef onduidelijk wat de rol is geweest van de AIVD. Volgens Het Journaal zouden geheime diensten onderzoek gedaan hebben naar het speeltje van de prins. Maar er waren ‘geen grote onregelmatigheden’ vastgesteld.

D66 Kamerlid Boris Van der Ham wilde tijdens het Kamerdebat weten ‘welke kleine onregelmatigheden er dan geconstateerd waren’. Er kwam geen antwoord van de premier. Nu heeft SP’er Ronald van Raak sinds gisteren vervolgvragen, die ook nog iets scherper zijn. De druk op Balkenende blijft aanwezig..

Lees verder

Waardeloze Scheringa kunstcollectie in handen kabinet

Het DSB tijdperk is volledig ten einde. En wat is opgebouwd wordt keihard afgebroken.. AZ heeft het nog rustig, maar voor hoe lang? Wel gaat het hard met de 1300 schilderijen uit de Scheringa collectie. Minister Plasterk van Cultuur gaf gisteren aan dat hij de boel bij elkaar wil houden. Een bijzondere uitspraak, want de werken zijn nu in handen van staatsbank ABN Amro. De kunstcollectie van het Scheringa Museum voor Realisme is dinsdagavond, als onderpand voor de hypotheek van het gebouw, meegenomen door oud DSB topman Gerrit Zalm. Nu baas bij ABN. Apart.

Plasterk lijkt de touwtjes dus in handen te hebben. Volgens kunsthistoricus Willem Baars, heeft de PvdA-minister kunst in handen ‘die je nog geen eens op je wc wil hangen.’

Lees verder

Problemen Iran: Ayatollah Khamenei in diepe coma..

Natuurlijk, de Iraanse president Ahmadinejad heeft aanzienlijke problemen. Langs de grens met Afghanistan en Pakistan werden vijf commandanten van de Revolutionaire Garde, de knokploeg van Iran, opgeblazen. Onhandig, want het geeft aan dat het regime niet onaantastbaar is. Maar dan de interne problematiek. Groot ayatollah Khamenei ligt namelijk in een stevige coma.  En volgens onze troetel-Iranese-intellectueel Afshin Ellian breekt de tyfus uit als Khamenei sterft..

Lees verder

PVV kamervragen niet geholpen; terrorist Koning Koos nog steeds op vrije voeten

Schandalig! Koning Koos is nog steeds niet veroordeeld voor zijn schandalig optreden in ‘Het Zandkasteel‘ van afgelopen maand. Kamervragen van de PVV hebben tot dusverre niet geholpen. PvdA-ministers Plasterk en Van der Laan nemen de bezorgdheid van de PVV en de  samenleving niet serieus. En dus kan de Islam-propaganda gewoon doorgaan….

Lees verder

Nederland steunt Israël en internationale wetteloosheid

Goed nieuws voor Den Haag, de hoofdstad van het internationale recht. De VN-Mensenrechtenraad heeft het Goldstone-rapport doorverwezen naar de Veiligheidsraad. Het rapport maakt melding van door Israël en Hamas gepleegde oorlogmisdaden tijdens het Gaza-conflict. En ondersteunt landen, zoals Nederland, in het hun poging om straffeloosheid tegen te gaan op het internationale politieke podium.

Lees verder

Nieuwe peiling: PvdA omhoog en CDA blijft zakken

Zondag blijft een mooie dag om het over de peilingen te hebben. Afgelopen vrijdag werd definitief besloten om wat aan de AOW te doen. Over 10 jaar dan. Het leek een dramatisch besluit voor de PvdA, dit omdat de partij al weken zakt in de peilingen en de achterban niets ziet in langer doorwerken.

De grote verrassing is dus dat er een zetel is bijgekomen; Bos en Hamer staan weer op 14 zetels. Nog altijd slecht, maar laten we het positief benaderen. De weg omhoog is gevonden. Dan het CDA. Balkenende en Van Geel blijven maar zetels wegwerken. Vandaag weer eentje minder namelijk..

Lees verder

Bosnië is een totale mislukking. Land nog altijd in puin

Het Verdrag van Dayton. In 1995 werd de stekker uit de zoveelste Balkan oorlog getrokken. Het Verdrag maakte van Bosnië een land. Als we die gebeurtenis nou eens nemen als beginpunt.. Newsweek kijkt terug en komt met het verhaal From Dayton to Dysfunction. Duidelijker kan niet. De Bosniërs zijn namelijk geen reet opgeschoten. Het land ligt nog altijd in puin. Bijzonder, want er werd per hoofd van de bevolking meer geld besteed dan aan Japan en Duitsland na de oorlog.

Lees verder

PvdA kwakkelt voort

De PvdA heeft de meeste moeite om de leeftijdsverhoging van de AOW aan de achterban te verkopen. “Kom maar op”, zei een strijdbare Wouter Bos voor de camera`s van RTL nieuws.

Met een oneliner komt de PvdA er echter niet. BNR Nieuwsradio peilde de stemming onder de bestuurders van de partij-gewesten. Conclusie: Dit kabinet moet vallen en er dienen zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen uitgeschreven te worden.

Lees verder