Archief: mei 2010

Als het aan CDA ligt regeren de ‘grote vier’

De aanloop naar de verkiezingen neemt de zelfde vormen aan als de aanloop naar het WK voetbal. Van Persie stuude aan op het opstellen van de zogenaamde ‘Grote Vier’. Het CDA probeert dezelfde tactiek: zij geven aan graag te regeren samen met D66, Groenlinks en de VVD.

Lees verder

PVV publiceert cartoons Nekshot

De persen van de Telegraaf drukten vannacht de voorpagina’s van Cohen, Balkenende, Pechtold, Rutte en Wilders. Wilders had speciaal Gregorius Nekshot gevraagd 2 tekeningen te maken om zijn telegraaf pagina’s te vullen. De Telegraaf weigerde deze echter te plaatsen. Wilders bestempelde dit als ‘censuur’. Vandaag publiceerde de PVV ze dan maar zelf op hun eigen website.

Lees verder

Cohen “een hele foute man”

Volgens Job Cohen flirten de VVD en de PVV met elkaar. Cohen zei deze flirt met name van de VVD onbegrijpelijk te vinden. In zijn ogen is het ondenkbaar om open te staan voor een coalitie met de PVV. Wilders vond dit een “een hele foute opmerking van een foute man.”

Lees verder

Opvolger Balkenende staat klaar

Jan Peter Balkenende is nog niet weg, maar de verwachting is dat hij vertrekt als het CDA niet de grootste partij wordt en hij dus geen minister president wordt. En met de laatste peilingen lijkt het daar op. Ank Bijleveld, nummer 2 op de CDA-lijst, is dan beschikbaar Balkenende op te volgen.

Lees verder

Politiek leiderschap, juist nu!

In het campagnegeweld is maar weinig ruimte voor compromissen en overeenkomsten. Ook van enige toenadering is geen sprake. De partijen zetten zich juist tegen elkaar af en leggen hun verschil van visie onder een vergrootglas. Er moet immers wat te kiezen zijn. Over één ding zijn ze het wel eens: het is crisis en daar moet wat aan gedaan worden. Maar hoe?

Lees verder

‘Cohen nieuwe premier, Balkenende en Wilders weg’

Niets zo veranderlijk als het weer. Behalve peilingen dan… In de ene peiling is Job Cohen een nietsnut, uit de andere peiling blijkt dat mensen Job Cohen graag ziet als nieuwe minister president. Tijdens een peiling van peil.nl krijgt de PvdA lijsttrekker 23% van de stemmen op de vraag wie de nieuwe premier van Nederland moet worden.

Lees verder

Tweede Kamer verkiezingen 9 juni; waarom ook al weer?

Op 9 juni zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Peilingen laten zien dat de VVD aan kop gaat, gevolgd door het CDA en de PvdA. Maar waarom nu ook al weer nieuwe verkiezingen? Juist, kabinet Balkenende IV viel over de missie in Uruzgan. Hier een kort opfrissertje.

Lees verder

Bijstandsmoeder toch de klos bij VVD

 

VVD geeft Netwerk toch een beetje gelijk

Emile Roemer zij het tijdens het carrédebat nog: “U steelt van de armen en geeft aan de rijken.” Mark Rutte was op dat moment haast onaantastbaar en kon deze opmerking minzaam weg lachen. Rutte bleef herhalen dat hun partijprogramma het beste voor iedereen is, maar in dat pleidooi lijken nu toch scheurtjes te ontstaan.

 

 

Lees verder

Conflict VVD en Netwerk loopt hoog op

Het conflict tussen de VVD en Netwerk is nog steeds niet uit de wereld. Waar Netwerk eerder excuses eiste van Mark Rutte, denkt de VVD er nu over om naar de Raad van de Journalisitiek te stappen. Dit zei Halbe Zeilstra tijdens een videochat bij de NOS.

Lees verder

Balkenende en Rutte samen favoriet

 

Het favoriete kabinet van de kiezers bestaat op dit moment uit de VVD, het CDA en D66. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van persbureau Novum Nieuws. 25% van de ondervraagden geeft aan dit centrumrechtse het liefst te zien na de Tweede kamer verkiezingen van 9 juni. De hypotheekrenteaftrek kan echter roet in het eten gooien.

Lees verder

Rutte als door wesp gestoken

VVD leider Mark Rutte reageerde als door een wesp gestoken op de uitzending van Netwerk: ‘De MP-factor: Mark Rutte’. In het programma verschenen bijstandmoeders die in tranen uitbarsten, omdat ze de eindjes niet langer aan elkaar kunnen knopen. Het VVD-verkiezingsprogramma zou hen alleen maar verder het financiële moeras in duwen. 

Lees verder

Bekrompen Opzij wil excuses Balkenende

Als Jan Peter Balkenende vooraf wist wat zijn uitspraak “u kijkt zo lief” los zou maken, had hij die hoogstwaarschijnlijk niet gedaan. De dag na het carrédebat is de opmerking tegen Mariëlle Tweebeke voor velen het onderwerp van gesprek. Balkenende dacht met een grapje de aanhoudende vragen van Tweebeke te omzeilen, maar bij velen is zijn opmerking in het verkeerde keelgat geschoten. Bij het bekrompen Opzij nog het meest…

Lees verder

Balkenende: “u kijkt zo lief”

CDA lijsttrekker Balkenende probeerde op drie verschillende manieren de vraag ‘welke drie partijen het beste een coalitie kunnen vormen gezien de economie’ te pareren. De vierde keer wist hij het niet meer en besloot hij zijn charmes in de strijd te gooien. Op de vraag van Mariëlle Tweebeke “welke drie partijen meneer Balkenende?” antwoorde hij “u kijkt zo lief.”

 

Lees verder