Homogeweld: ‘geen politieke kwestie’

Nederland ruimdenkend, tolerant en vooruitstrevend? Herinnert u de twee homoseksuelen die de stad Utrecht uit waren gepest door hun buren? Het werd Burgemeester Aleid Wolfsen bijna fataal

Volgens RTV Utrecht kwamen er sinds de invoering van de klachtenlijn ‘Gay Alert’ 27 meldingen binnen. Het gaat daarbij vooral op discriminatie en pesterijen door jongeren. Waarin er in navolging van twee meldingen daadwerkelijk daders van pesterijen zijn aangehouden.

Toch vindt Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant, dat de homorechtenbeweging kan worden opgeheven. Homo’s hebben gevochten voor gelijke behandeling en hebben deze verkregen, zo bepleit Krol.

Antwoord op het homogeweld is volgens hem niet meer te vinden in de politiek. De politieke strijd voor de emancipatie van homo’s is volgens hem gestreden. Janine Henis bewijst het tegendeel.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>