CDA opent de aanval op VVD

Regeringspartij CDA is volledig afgeknapt op het leiderschap van Mark Rutte in de eurocrisis. Dat meldt het AD. De demissionair premier zou verlamd zijn door de naderende verkiezingen en de angst voor de PVV.

De positie van Nederland binnen de EU is daardoor volstrekt onduidelijk, vindt CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. ‘Rutte hobbelt mee met de stappen die in Europa worden genomen om de crisis te bezweren en in Nederland trekt hij er dan een vies gezicht bij.’

Twee gezichten
‘De premier laat steeds twee gezichten zien. Daar moeten we vanaf. De kiezers willen een eerlijk verhaal.’

Van Haersma Buma komt met zijn vernietigende kritiek op de dag dat premier Rutte op bezoek gaat bij bondskanselier Merkel, als voorbereiding op een cruciale eurotop eind juni. Volgens de CDA’er probeert Rutte zo min mogelijk te praten over de uitbreiding van bevoegdheden van Europa, terwijl dat onderwerp wel op de agenda staat de komende weken. ‘Rutte zegt steeds wat hij niet wil. Zijn houding is: ‘Als ik de verkiezingen op 12 september maar haal.’ Maar zo werkt Europa niet. Europa wacht niet op 12 september.’

‘Niet zo bang zijn’
De premier zou volgens de CDA’er vooral vrezen dat de PVV met een anti-Europees verhaal groter wordt dan de VVD. ‘De premier moet niet zo bang zijn. Daar wordt Nederland niet beter van. Je kan niet vrolijk lachend zeggen: ‘Europa is top’ en vervolgens tegen alles ‘nee’ zeggen. Angst voor de PVV is een slechte raadgever. We hebben grote veranderingen nodig in Europa. Dat weet iedereen.’

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “CDA opent de aanval op VVD

 1. zenoofcitium2nd

  De Trein.

  Overstappen van de ene trein naar de andere doe je op een station. Er is niemand die het in zijn hoofd zou halen (met gevaar van eigen leven) om in een ritje van Almere naar Amsterdam ergens in de buurt van Muiden op de tegemoetkomende intercity van Amsterdam naar Amersfoort te springen. Nee, we wachten tot het station, tot het moment dat alles tot stilstand is gekomen.

  Het leven is een beetje zoals reizen per trein, we maken een ontwikkeling door van Stoomtrein naar Diesel en Elektrisch. Nu de hoge snelheidstrein en wie weet in een aantal jaren de magneet-trein. Alsmaar sneller denderen wij de toekomst in.

  Waarom is er behoefte aan een alsmaar sneller transport kan je afvragen. Het antwoord is dan vaak ; ‘We willen op tijd zijn’ of nog erger ‘we mogen niet te laat komen’. Als je er over nadenkt is dat antwoord niet raar? Op tijd zijn terwijl alles steeds sneller gaat en we meer tijd tot onze beschikking hebben, we worden tenslotte steeds ouder.

  Waarom die haast? Ons leven dreigt door de snelheid die we ontwikkelen te ontsporen omdat de rails nog niet is aangepast aan al die snelheid. We zijn in onze haast vergeten om voldoende stations te bouwen zodat overstappen en een andere richting kiezen steeds moeilijker wordt. Soms als het hard gevroren heeft gaat het fout en moeten we wachten, we klagen dan omdat we te laat komen terwijl (om in het treinen jargon te blijven) er dan juist tijd is om stoom af te blazen.

  Het alsmaar sneller gaan is goed voor diegene die niet van reizen houd, geniet je echter van de reis dan kan het geen kwaad om het wat rustiger aan te doen en eens wat vaker over te stappen. Ergens is het eindstation / plaats van bestemming. Hier aankomen betekent het einde van de reis.

  Filosofie en Economie.

  Kunnen we met filosofie de economie redden? Nee dat kan niet, met filosofie kan je geen brood kopen. Een goed draaiende economie zorgt voor welvaart en een volle buik. Krimpt de economie dan verliezen we onze baan en de zaken die we vergaard en/of opgebouwd hebben. De problemen die we dus nu meemaken worden niet opgelost met mooie woorden en gedachten.

  De economie controleert het Nu, het bepaald de snelheid waarmee we leven. Economie is de trein. Als er een wiel dreigt te breken dan moeten we die snel repareren anders loopt iedereen die aan boord is gevaar. Niet wachten met repareren, actie!

  Wat is dan het nut van filosofie? Met filosofie bepaal je waar en wanneer je het beste kan overstappen, hoeveel stations er nodig zijn, de snelheid waarmee we veilig kunnen reizen, hoeveel passagiers er mee kunnen of hoeveel treinen we kunnen inzetten. Filosofie observeert het verleden en denkt na over wat er kan gaan gebeuren in de toekomst. Filosofie is de dienstregeling en maakt het spoorboekje.

  Het leven is de reis en wij zijn zowel passagier als machinist. Als we een andere richting op willen moeten we eerst tot rust komen (station) Als we ons niet aan de dienstregeling houden gaat het mis. Zonder spoorboekje lopen we zelfs gevaar om de hele trein te missen.

  Wat heeft bovenstaande nu met verkiezingen te maken kan je afvragen. Alles dus zowel voor de kiezer als voor de parlementariërs, verkiezingen is een station waarbij alles even weer tot stilstand is gekomen. Als kiezers kunnen we besluiten om over te stappen of door te gaan in dezelfde trein. Als parlementariërs kunnen we gaan wisselen en een andere richting kiezen.

  Helaas vergeten politici zich te houden aan de dienstregeling, ze zijn bezig passagiers te ronselen met het beloven van bestemmingen die nog niet eens zijn opgenomen is het spoorboekje. Daarnaast vergeten ze om dat kapotte wiel te repareren en zodoende brengen ze alle passagiers in gevaar. Het gaat het nog wel goed tot het volgende station denken ze vaak en misschien is dat wel zo.

  Als kiezer moet je echter wel weten of de bestemming in het spoorboekje is opgenomen en hoe het zit met dat wiel.

  Meer te lezen op Http://kamerverkiezingen2012.wordpress.com

    /   Reply  / 
 2. Erik

  Alle, zogenaamde, nette heren en dames van Nederland maken elkaar zwart op nationale tv om er zelf beter van te worden. En dit zijn de mensen die het beste met ons voor moeten hebben?
  Ik wil iedere stemmer adviseren niet te luisteren naar de verschillende politieke partijen maar te kijken wat de partijen echt doen.
  Bijna alle partijen praten heel veel maar doen niets waar de Nederlandse burger beter van wordt. Ik heb het dan niet over de financiele wereld, wat voor deze bollebozen de enige meetlat is, maar ik heb het over leefgenot.
  Ik ben altijd een VVD stemmer geweest maar zij hebben mij bewezen dat ze Nederland niet kon beschermen tegen de financiele crisis, sterker nog we zijn sneller gedaalt in die peilingen dan onze omliggende landen.
  Het is crisis voor iedereen in Nederland maar de VVD heeft ervoor gezorgd dat de Quote 500 rijker is geworden. Als zij er alleen maar zijn voor deze doelgroep hoe kan de VVD dan zo groot zijn in Nederland?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>