Kannibalisme gepleegd met publieke gelden?

De Tweede Kamer heeft wat langer de tijd nodig om antwoord te kunnen geven op de even interessante als lugubere vraag of BNN-presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno wel of niet kannibalisme hebben bedreven.

Beide presentatoren aten voor hun programma Proefkonijnen een stukje vlees van elkaar.

CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp had Kamervragen gesteld maar de minister kan de vraag niet binnen de gestelde termijn beantwoorden. Dat blijkt vandaag uit een brief van minister Marja van Bijsterveldt.

Vele dachten dat het om een zogenaamde Hoax ging maar de presentatoren houden bij hoog en laag vol dat zij beide echt een stuk vlees van elkaar hebben gegeten in het kader van hun televisieprogramma.

Van Bijsterveldt overlegt de kwestie met haar collega Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. De minister vindt het vlees-incident maar taaie kost. De ‘complexiteit van de materie’ dwingt de minister van  Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om afstemming met Opstelten en ze heeft daarom meer tijd nodig.

Kannibalisme is een misdrijf. CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp vindt het dan ook niet de ‘taak van de publieke omroep‘ om de ‘wet te overtreden’. In dat kader stelde hij Kamervragen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>