Tweede Kamer hoort slachtoffers kindermisbruik Katholieke Kerk

De Tweede Kamer hoort woensdag diverse vertegenwoordigingen van slachtoffers van seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Daarnaast brengen ook aartsbisschop Wim Eijk en Cees van Dam van de Konferentie van Nederlandse Religieuze een bezoek aan de Kamer.

De kamercommissie Veiligheid en Justitie houdt een openbare hoorzitting, ook wel rondetafelgesprek genoemd, over het rapport van de commissie-Deetman. Daar zal ook Deetman zelf aan het woord komen.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid maakten vandaag bekend dat er een Taskforce Kindermishandeling en seksueel misbruik komt.

De Taskforce zal toezien op een actieplan van het kabinet tegen kindermisbruik. Ook gaat het kabinet werk maken van de verjaring van ernstige zedenmisdrijven. Een wetsvoorstel ligt op de roller om de verjaring voor ernstigste zedenmisdrijven op te heffen.

De commissie-Deetman maakte een schatting, na uitvoerig onderzoek, dat tussen 1945 en 1981 tussen de 10.000 en 20.000 minderjarigen in katholieke internaten, kindertehuizen, kostscholen en weeshuizen het slachtoffer zijn geworden van misbruik. Enkele duizenden van hen zouden zwaar seksueel zijn misbruikt. De commissie spreekt over een ernstig maatschappelijk probleem.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tweede Kamer hoort slachtoffers kindermisbruik Katholieke Kerk

  1. Pingback: Vastbinden van dementerende ouderen volkomen achterhaald | Politiek

  2. Pingback: Tweede Kamer laat misbruik kerk niet los | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>