Homotherapie vanuit het basispakket

Regeringspartij VVD en oppositiepartij GroenLinks zijn terecht verontwaardigd over de vergoeding van een omstreden christelijke homotherapie.

De Christelijke hulpverleningsorganisatie Different biedt een therapie aan die christelijke homo’s helpt om hun gevoelens te onderdrukken. Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht om de therapie te vergoeden, omdat Different een erkende instelling is.

De ziekte homofilie kan worden genezen. Ten minste dat stelt Opperrabbijn Aryeh Ralbag van de Joodse Gemeente Amsterdam in een verklaring waarin staat dat homoseksualiteit kan worden genezen. En het wordt dus ook nog vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket. Twee vliegen in één klap dus.

VVD-Kamerlid Hennis-Plassaert vindt het ‘bizar’. Zij vindt dat we hiermee direct moeten ophouden. En ook oppositiepartij GroenLinks wil van minister Schippers van Volksgezondheid weten of de therapie uit het basispakket kan.

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent spreekt over kwakzalverij. Het is een zinloze therapie. Zij vindt het dan ook heel erg dat mensen niet kunnen zijn wie ze willen zijn.

GroenLinks gaat vanmiddag los in het vragenuurtje. Zij eisen opheldering van de minister over deze kwestie.

Christelijke partijen op de vlakte

Het CDA wil eerst meer weten over de exacte inhoud van de therapie. ‘Als je leert om als homo steviger in je schoenen te staan, hebben wij er geen problemen mee,’ stelt het CDA-Kamerlid Van Toorenburg. Het CDA zou het wel raar vinden als de therapie probeert je aard te veranderen.

Ook de artsenorganisatie KNMG maakt zich zorgen. De organisatie raadt huisartsen af eraan mee te werken omdat zulke behandelingen schadelijk kunnen zijn. Er is tevens ook geen enkel bewijs voor een positief resultaat, stelt KNMG.

Ondertussen betalen wij dus allemaal mee aan deze kwakzalverij. Flikker toch op!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homotherapie vanuit het basispakket

  1. Wouter

    Veer in je reet!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: CDA-Kamerlid Jack Biskop is tegen verplichte voorlichting homoseksualiteit | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>