Edith Schippers maakt werk van homotherapie

Gisteren werd bekend dat de Christelijke hulpverleningsorganisatie Different een therapie aanbood die christelijke homo’s helpt om hun gevoelens te onderdrukken. En dat zorgverzekeraars wettelijk verplicht zijn om de therapie te vergoeden, omdat Different een erkende instelling is.

Na grote verbazing en ophef in de Kamer heeft Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) direct maatregelen getroffen. Zij wil dat het vergoeden van christelijke homotherapie door de organisatie Different zo snel mogelijk eindigt.

Daarin wordt zij in de rug gesteund door de VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. De SGP en de ChristenUnie zijn trouwens juist positief over Differents aanpak.

De ziektekostenverzekering is er om de kosten die gemaakt worden bij de behandeling of het voorkomen van ziekte te bekostigen. ‘En homoseksualiteit is geen ziekte’.

Schippers was naar eigen zeggen niet van de zaak op de hoogte. ‘Bizar, dat wist ik ook niet’, vertelde ze maandag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. ‘Het is niet te tolereren. Maar dit zit niet in het basispakket. Het wordt onder een andere behandeltitel gedeclareerd. We gaan het uitzoeken.’

De minister gaat uitzoeken hoe het precies gebeurt om er dan ‘een einde aan te maken’. Schippers wijst er op dat ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de zorgverzekeraars vinden dat de zorgverzekering hier niet voor is bedoeld. ‘En met z’n drieën, moet het toch lukken.’ Wie de homotherapie wil volgen, moet dat van Schippers vooral doen. ‘Maar wel voor eigen rekening.’

Christelijke partijen

Overigens is SGP-leider Kees van der Staaij een van de verdwaalde politici die wel positief heeft gereageerd over de therapie die Different biedt.

@keesvdstaaij ‘Homoseksuele mensen die bewust kiezen voor psychosociale begeleiding door Different, verdienen onze steun.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Edith Schippers maakt werk van homotherapie

  1. Pingback: Arie Slob: ‘geen linkse maar een eigen koers’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>