Slob eist actie van Rutte tegen werkloosheid

De ChristenUnie roept premier Mark Rutte op nu actie te ondernemen om te voorkomen dat de werkloosheid verder toeneemt.

Arie Slob wil dat de premier zijn verantwoording neemt ten aanzien van de dreigende en stijgende werkloosheid.

Slob herinnert de premier eraan dat hij bij zijn aantreden 400.000 banen heeft beloofd. Op dat aantal wil de ChristenUnie de premier ‘niet vastpinnen’ maar verlangt wel ferme maatregelen om de werkgelegenheid op peil te houden. 

Er bestaat het risico dat de werkloosheid in Nederland toeneemt tot 500.000 mensen. Omdat de situatie dusdanig ernstig is wil de ChristenUnie prima meepraten met het kabinet. Volgens Arie Slob is het ‘alle hens aan dek’ en ‘schouders eronder’, de ChristenUnie wil vooral alle mensen aan het werk houden.

De partijleider hekelt dan ook de weinig constructieve houding van Job Cohen, die heeft aangekondigd dat hij vanaf heden zich sterk tegen het kabinet-Rutte gaat afzetten. Volgens Slob is het simpelweg te belangrijk dat mensen hun banen niet kwijt raken.

Hij doet dan ook een oproep aan Mark Rutte om ‘tot het uiterste te gaan’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Slob eist actie van Rutte tegen werkloosheid

  1. Pingback: Henk Kamp gaat de werkloosheid op zijn manier aanpakken | Politiek

  2. Pingback: Oppositie wil stem in bezuinigingen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>