Jan Kees de Jager vindt ruimte in begrotingsregels

Als we niet beter zouden weten, lijken de strengere begrotingsregels, met een tekort van 3 procent slechts een richtlijn.

Het CPB maakte donderdag bekend dat het Nederlandse begrotingstekort in 2013, zonder interventie, met 4,5% van het bruto binnenlands product boven de limiet van 3% van het Stabiliteits- en Groeipact uitkomt. Dit komt omdat de voorziene krimp van de economie groter uitvalt dan verwacht.

‘De Europese begrotingsregels zijn streng, maar zij schrijven niet onder alle omstandigheden precieze cijfers voor,’ zegt minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA).

De minister zegt desondanks voldoende speelruimte te zien om van de eis van een maximaal begrotingstekort van 3 procent af te wijken.

Tussenformatie

Ook de onderhandelaars aan de tekentafel van een nieuw tussentijds gedoogakkoord lijken de grens al achter zich te hebben gelaten.

Daar waar het CDA spreekt over ‘een richtsnoer’, en Wilders blijft benadrukken dat hij ‘geen cijferfetisjist’ is,  is de 3 procent grens zelfs voor de VVD ‘niet heilig’.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jan Kees de Jager vindt ruimte in begrotingsregels

  1. Pingback: Tussenformatie in alle stilte van start | Politiek

  2. Pingback: De Jager houdt vast aan de euro | Politiek

  3. Pingback: Gerd Leers wil nog strenger toezien op gezinsmigratie | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>