Schippers houdt comazuipers hand boven het hoofd

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) vindt niet dat comazuipers de kosten van hun ziekenhuisopname zelf moeten betalen. Volgens Schippers hoort ‘spoedeisende hulp in het ziekenhuis bij de basisverzekering.’

Daarmee wuift de minister de suggestie van Herre Kingma, topman van het Medisch Spectrum Twente, om comazuipers zelf te laten opdraaien voor de kosten weg. 

Kingma denkt dat er een slordige 10 miljoen euro per jaar kan worden bezuinigd als iedereen die zich bewusteloos drinkt zelf de rekening van het ziekenhuis betaald. Een principiële denkfout, vindt Minister Schippers. In de Volkskrant legt zij uit waarom: ’Spoedeisende hulp in het ziekenhuis hoort bij de basisverzekering. Iedereen in Nederland is verplicht verzekerd. Wie zorg nodig heeft die wordt gedekt door de basisverzekering, heeft daar recht op.’

Schippers wil daarbij waken voor willekeur: ‘Denk aan de makkelijk in het oog lopende risico’s: roken, alcohol, drugs. Maar ook aan iemand die met 180 kilometer per uur met zijn auto uit de bocht vliegt [...] En naar iemand die hiv heeft gekregen door onveilige seks. [...] dat moet je niet willekeurig invullen. Het is immers een verplichte verzekering.’

De minister denkt dat de problemen beter kunnen worden bestreden door preventie, zij wil daarom helpen gezond leven makkelijker te maken.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schippers houdt comazuipers hand boven het hoofd

  1. Pingback: ‘Voor keuzevrijheid moet betaald worden’ | Politiek

  2. J.H. Verburg

    Comazuipers zijn zielige jongeren die de kosten van het ziekenhuis voor hun behandeling zelf of door hun ouders dienen te betalen. De ouders zullen dan beter op het doen en laten van hun kinderen gaan letten. De maatschappij dient niet op te draaien voor deze kosten die weer terug te vinden zijn in hogere zorgpremies.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>