Geen bittere pil voor Lutz Jacobi (video)

PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi zegt helemaal niet teleurgesteld te zijn, dat niet zij maar Diederik Samsom verkozen is tot de nieuwe leider van de PvdA. ‘We hebben een hele mooie campagne gevoerd. Ik had er natuurlijk wel graag een paar procenten bij gehad.’ Volgens Jacobi willen de leden ‘reuring in de partij.’

Martijn van Dam

Als je zo ruim wint als Diederik Samsom, dan heeft de beste gewonnen, constateert Martijn van Dam met een zuur gezicht. ‘Het debat in de partij is losgekomen, dat is de grote winst’, vindt Van Dam. ‘Diederik heeft een fantastische campagne gevoerd.’ Wel ‘hoopt en verwacht’ Van Dam dat dit geen ruk naar links zal betekenen voor de PvdA.

Nebahat Albayrak

Nebehat Albayrak zei na haar nederlaag tegen de NOS dat ze flink loopt te balen. Wel ziet zij de uitslag ‘massief mandaat voor Diederik.’ Het is nu volgens Albayrak zaak dat de fractie erin gaat slagen ‘de rijen weer te sluiten en een vuist te maken tegen het kabinet.’

Ronald Plasterk

Voor Ronald Plasterk moest de teleurstelling het grootst zijn. De peilingen wezen tot het laatste moment uit dat het een nek-aan-nek race zou worden tussen hem en Samsom. Ook werd hij uitgeroepen als winnaar van het laatste televisiedebat bij P&W maar het mocht niet baten. Plasterk noemt de verkiezing van Diederik Samsom tot partijleider een mooi voorbeeld van democratie. ‘Ik had natuurlijk liever gewonnen maar het is gegaan zoals dat in een democratie gaat. Eén wint, en de anderen verliezen.’ Plasterk is dan ook optimistisch, hij ziet ‘de partij helemaal opleven en dat is fantastisch goed nieuws.’

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen bittere pil voor Lutz Jacobi (video)

  1. Jeroen Oog in Al

    En nu gaat de PvdA stijgen in de peilingen. Een te vroege piek. Als het verkiezingstijd is, zakt de partij weg. Een typisch PvdA patroon de laatste jaren (zo ging het ook toen Bos politiek leider werd en toen Cohen het werd).

    Laten we geen hosanna roepen, maar gestadig bouwen.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Diederik Samsom vindt persoonlijke motivatie in kinderen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>