‘Ha, ha, ha het minderheidskabinet gaat gewoon door’

PvdA-leider Diederik Samsom zei tijdens het debat van dinsdag over de situatie na het vertrek van Brinkman dat het de hoogste tijd is dat de ‘weglachpremier’ Rutte opstapt. Ondertussen houdt de premier Mark Rutte (VVD) vol dat zijn minderheidskabinet van VVD en CDA gewoon verder kan regeren.

Ook de partijen uit de gedoogcoalitie moesten gisteren schoorvoetend toegeven dat het geen gemakkelijke klus wordt. Volgens CDA-fractievoorzitter Buma en PVV-leider Wilders is het er allemaal niet makkelijker op geworden.

Wilders kan het kabinet niet langer aan een meerderheid van 76 zetels helpen. Tegelijk heeft Brinkman aangegeven dat ‘dit kabinet, het beste is wat Nederland kan overkomen’ en daarom volop kan rekenen op zijn steun.

Toch houdt niet alleen de oppositie, maar ook coalitiepartij CDA haar reserves. ‘Het vertrek van Brinkman raakt de steun van de gedoogpartner aan de coalitie’, vindt CDA-fractievoorzitter Sybrandt van Haersma Buma. ‘De gedoogcoalitie kan nog maar rekenen op 75 zetels, niet op 76′.

Vandaag worden de onderhandelingen over de miljardenbezuinigingen voortgezet. Een overeenstemming over een Catshuispakket lijkt echter nog lang niet in zicht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Ha, ha, ha het minderheidskabinet gaat gewoon door’

  1. Pingback: Eerste Kamer boos over afwezigheid Rutte en Rosenthal | Politiek

  2. Pingback: Tweede Kamer peiling 01-04-2012 | Politiek

  3. Pingback: Wat nu? VVD en CDA maken balans op. | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>