‘Voor keuzevrijheid moet betaald worden’

Patiënten die, om wat voor reden dan ook, naar een arts of ziekenhuis gaan waarmee hun verzekeraar geen contract heeft, draaien zelf geheel of grotendeels voor de kosten op. Dat blijkt uit een brief die minister Edith Schippers  (VVD) van volksgezondheid vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.

Het is daarom zaak dat zorgverzekeraars ervoor zorgen dat mensen voordat zij hun zorgverzekering afsluiten, worden ingelicht over welke artsen en ziekenhuizen de verzekeraar een contract heeft.

Schippers meldde de Tweede Kamer dat de maatregel alleen zal gelden voor mensen met een goedkopere zogeheten naturaverzekering.

In de Trouw weerlegt de minister de kritiek  dat hiermee de vrije artsenkeuze voor patiënten in gevaar komt. In de krant vertelt Schippers dat mensen die volledige keuzevrijheid willen, gewoon kunnen kiezen voor de duurdere ‘restitutieverzekering’.

Schippers licht toe, ‘de keuzevrijheid blijft overeind. Je kunt zelf kiezen welke verzekeringsvorm je neemt, de goedkopere of de duurdere. Bovendien kan je kiezen tussen verschillende zorgverzekeraars met verschillende zorgaanbieders.’

De minister denkt dat door zorg scherper in te kopen de stijgende kosten in de zorg enigszins kan worden afgeremd.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Voor keuzevrijheid moet betaald worden’

  1. Anthonius

    Nou, nou, ben ik nou zo dom of is zij zo dom!
    Eerst de zorgverzekeringen loslaten voor meer concurentie….daar zou het goedkoper van worden, vrije artsen keuze dat hoorde toch, wat was dat geweldig dat dat kan, nu dan maar voor betalen!!!voor keuzevrijheid moet betaald worden, of niet dan. maar dan niet voor onslagen postbodes, schoonmakers, flexwerkers,thuiszorgmedewerkers nee daarvoor komen staatsziekenhuizen die werken voor bodemprijzen voor arme stakkers. wat worden we daar blij van!!! even wachten nog.
    ps. hoe zit het met de stijgende kosten van de jsf?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>