Kamermeerderheid met CDA en Brinkman tegen Polenmeldpunt

Een Kamermotie van D66-leider Alexander Pechtold die het Polenmeldpunt van de PVV streng veroordeelt is vandaag met een overtuigende meerderheid aangenomen. Opvallend genoeg stemden ook het CDA en Hero Brinkman voor.

Pechtold wil nu van het kabinet weten hoe zij met de motie omgaat. Het kabinet onder leiding van Rutte heeft altijd gezegd dat het meldpunt de zaak is van een politieke partij. Hij weigert tot de dusver het meldpunt te veroordelen en benadrukt dat de PVV geen kabinetsstandpunt uitdraagt. Wat betreft de VVD mag de vrijheid van meningsuiting alleen worden beperkt door de grenzen van de wet.

PvdA, SP, D66, GroenLinks, ChristenUnie, CDA en het vorige week uit de PVV gestapte Kamerlid Hero Brinkman vinden allemaal dat de PVV ‘een grens’ over is gegaan.

PVV-leider Geert Wilders becommentarieerde het tegenstemmen van het CDA als ‘fout stemgedrag’. Hoewel Wilders de uitspraak van de Kamer ‘niet fraai’ vindt en ervan baalt, ziet hij verder geen gevolgen voor de onderhandelingen met de VVD en CDA over nieuwe bezuinigingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>