Staatssecretaris Fred Teeven wil levenslang toezicht

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) wil het mogelijk maken dat mensen die veroordeeld zijn voor ernstige gewelds- of zedenmisdrijven, in het uiterste geval, levenslang onder toezicht kunnen worden gesteld.

De staatssecretaris denkt dat het in bepaalde gevallen nodig zal zijn dat daders van zware misdrijven ook na het uitzitten van hun straf langdurig in de gaten worden gehouden.

Teeven wil voorkomen dat zij terugvallen in hun oude gedrag. ‘Dat kan ook levenslang zijn’, aldus de staatssecretaris. ‘Als het goed is hebben ze hier geen last van en geeft het bescherming aan de samenleving.’

Teeven heeft dinsdag een wetsvoorstel over het toezicht voor zedendelinquenten en tbs’ers voor advies aan verscheidene instanties gestuurd.

De staatssecretaris schrapt de termijn waarin nu nog de dwangverpleging onder voorwaarden gestopt kan worden. Die termijn is maximaal 9 jaar. Het is aan rechters of het toezicht verlengd moet worden als de kans op recidive nog te groot is.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Staatssecretaris Fred Teeven wil levenslang toezicht

 1. Han De Realist

  Mijnheer Teeven heeft nu gelukkig niets meer te vertellen. De man was ook voor de post die hij had compleet incompetent. Gevaarlijke man die Teeven. Uit eigen belang voorstellen doen die gevaarlijk zouden zijn uitgepakt voor de maatschappij. Als er een Huurmoord gepleegd wordt, is de straf voor de opdrachtgever hoger dan voor de uitvoerder. Gelukkig is er niets gebeurd, maar wat hij van plan was met het volgen van Tbs’ers en het verbieden van contraire beeindigingen door rechtbanken, zet hij bijna aan tot het plegen van ernstige delicten. Want hij veroordeeld daarmee een niet tot levenslang veroordeelde tot levenslang. Dit zonder dat daar een rechtbank aan te pas komt. Dit had voor veel ellende gezorgd.Het ergste is nog dat hij het systeem op zijn duimpje hoort te kennen en ook daarmee de recidive cijfers omdat hij jaren officier van justitie is geweest. Hij weet dus, dat het allemaal niet zo is wat hij roept. Liegen dus. En wij laten ons beliegen!! Want dat geeft ons een veilig gevoel. Gestoorde opsluiten. Teeven past echter zelf perfect in het profiel van een ziekelijke narcist met antisociale kenmerken. Als de man een delict zou plegen en mee zou werken aan een pro-justitia onderzoek, zou hij waarschijnlijk zelf Tbs krijgen en er de grootst mogelijke moeite voor moeten doen om er ooit uit te komen. Omdat de man geen delict pleegt mag hij meedenken over hoe het in ons land zou moeten veranderen, zo dicht ligt het bij elkaar.

  Enge Gedachte
  Groet.

    /   Reply  / 
  1. Frank

   Duidelijke taal mnr Han.

     /   Reply  / 
 2. internep

  als mijn woordjes van deze blog worden gehaald,hoevaak hadden ze dan wel niet Wilders uit de tweede Kamer moeten zetten.

    /   Reply  / 
 3. Frank

  Ook hij zit nu thuis met en vorstelijk bestaan van zijn wachtgeld ?

    /   Reply  / 
 4. Frank

  En dat is geen criminaliteit ? Deze gasten zijn gevaarlijker en geslepener dan 100 tbs ers bij elkaar.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>