Catshuisakkoord laat op zich wachten

Na ruim drie weken onderhandelen in het Catshuis is er nog steeds geen zicht op een akkoord over de extra bezuinigingen. Wel zouden de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV bijna een akkoord hebben bereikt. De partijen hebben zichzelf naar verluidt tot Pasen gegeven om tot een definitief pakket bezuinigingen te komen.

Dat meldt het AD.

Volgens de krant zouden de bezuinigingsplannen volgende week worden doorberekend door het Centraal Planbureau (CPB).

Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer dinsdag bleek dat premier Mark Rutte zich niet wilde vastleggen op een einddatum. Rutte zei zich niet te laten leiden ‘door allerlei data. Er zijn allerlei belangrijke data. Het allerbelangrijkste is dat we met een goed pakket komen en dat we eruit komen’. Dit ondanks het feit dat de druk van de oppositie toeneemt. De oppositie wil voor 30 april weten hoe het kabinet de bezuinigingen wil gaan invullen.

Dat is ook de uiterste datum waarop de Europese Commissie de plannen van Nederland op tafel wil hebben. Minister Jan Kees de Jager (CDA) van Financiën bevestigde in de Tweede Kamer dat hij uiterlijk 30 april iets in Brussel zal inleveren. Desnoods wordt er een concept versie van het stabiliteitsprogramma meegestuurd, zei De Jager tegen de NOS.

Volgens het AD lijken de drie partijen, anders dan er bij de NOS wordt gesuggereerd, het eens te gaan worden over bezuinigingen ter waarde van 12 tot 16 miljard euro. Het is de bedoeling dat het begrotingstekort uitkomt rond de grens van 3 procent die de Europese Unieals maximum wil toestaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Catshuisakkoord laat op zich wachten

  1. Pingback: Geert Wilders: Coalitie VVD, SP en PVV is mogelijk | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>