Kamermeerderheid voor werkgroep splitsing banken

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de splitsing van banken in een nutsgedeelte en een zakengedeelte. De Kamer wil hiervoor een speciale commissie instellen. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) en de Nederlandsche Bank hebben nog pas geleden laten weten een splitsing niet nodig te vinden in de Nederlandse situatie.In de Kamer blijven er echter stemmen opgaan dat het broodnodig is om het spaargeld van consumenten beter te beschermen tegen risicovolle activiteiten van de zakenbank.

Woensdag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over het voorstel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>