PVV gooit beren op de weg

Bij de onderbroken onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV zit de pijn vooral bij de laatste partij. PVV-leider Wilders wilde gisteravond de onderhandelingen in het Catshuis al afbreken. Dat beweren bronnen in Den Haag.

En ook vandaag was Wilders de oorzaak van het onderbreken van de onderhandelingen. De onderhandelingen werden vroegtijdig afgebroken omdat die volgens een officiële mededeling in een ‘moeilijke fase’ waren beland. De onderhandelaars hebben afgesproken donderdagochtend weer bij elkaar te komen.

Ondertussen wil de oppositie maar al te graag uitleg van Rutte over de staat van de onderhandelingen.

Hervormingen

De PVV heeft naar verluidt grote moeite met de door VVD en CDA gewenste hervormingen. De regeringspartijen grijpen de crisis aan om naast bezuinigingen ook een aantal hervormingen door te voeren, met name in de sociale zekerheid en zorg. Dit schoot bij PVV-leider Geert Wilders in het verkeerde keelgat.

Wilders heeft op zijn beurt ook stevige eisen op tafel gelegd. Zo wil de PVV-leider bijvoorbeeld een referendum over de euro. Iets waaraan het CDA en de VVD absoluut niet willen beginnen.

Morgen tien uur staat een nieuwe bijeenkomst op het Catshuis gepland. Dan zal moeten blijken of de onderhandelingen verder kunnen gaan of definitief worden afgebroken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “PVV gooit beren op de weg

  1. Pingback: Wilders: positie Leers staat niet ter discussie | Politiek

  2. Pingback: Nog zeker 2 weken onderhandelingen in het Catshuis | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>