Veldhuijzen van Zanten start meldpunt minutenregistratie

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA) richt per direct een meldpunt minutenregistratie op. De staatssecretaris wil weten wie nog minutenregistratie voorschrijft en waarom omdat het van haar niet hoeft.

Van Zanten benadrukt dat zorgmedewerkers wat haar betreft niet per minuut hoeven te verantwoorden wat zij aan het doen zijn. ‘Het is een hardnekkig misverstand dat de overheid dit voorschrijft. Daarom wil ik weten waarom sommige medewerkers nog steeds geconfronteerd worden met de registratie.’

De bewindsvrouw wil af van de vele regeltjes in de zorg. ‘Ik wil snoeien in het woud van regels. De mensen die de regels maken en de mensen in de zorg zijn elkaar ergens kwijtgeraakt. Mijn doel is een cliënt die tevreden is en een medewerker die z’n werk zo kan doen dat hij er trots op is. Ik weet dat overbodig papierwerk een grote frustratie is’, aldus de staatssecretaris.

Vanaf vandaag kunnen zorgmedewerkers hun klachten over minutenregistratie melden. Melden kan hier: [email protected].

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>