SP wil terugkeerverbod buitenlandse crimineel

De SP pleit voor een terugkeerverbod van criminelen uit andere EU-landen. De partij wil op die manier rondtrekkende criminele bendes, vaak uit Oost-Europa, aanpakken. Dat schrijft het AD. 

Inmiddels is de berichtgeving in de krant bevestigd door SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen.

Het is nu vaak zo dat in Nederland opgepakte EU-criminelen hun straf in eigen land moeten uitzitten. ‘Maar het heeft geen zin ze terug te sturen als ze daarna gewoon weer naar Nederland komen om hun oude activiteiten weer op te pakken’, vindt Gesthuizen.

Eerder pleitte ook PvdA burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan voor een hardere aanpak van buitenlandse criminelen die in Nederland misdrijven plegen. Een woordvoerder van burgemeester Van der Laan laat donderdag in De Telegraaf optekenen, als reactie op het hoge aantal misdaden die door Oost-Europeanen in de stad wordt gepleegd, ‘de trend is zeer zorgwekkend en de burgemeester, hoofdofficier van justitie en korpschef zullen zo snel mogelijk met een adequate oplossing moeten komen voor dit probleem. Het uitzetten van veelplegers is er een van, dat doen wel al sinds 2010.’

Hoe lang het terugkeerverbod zou moeten gelden, is aan de rechter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “SP wil terugkeerverbod buitenlandse crimineel

  1. Pingback: Tweede Kamer peiling 01-04-2012 | Politiek

  2. Pingback: Roemer snijdt liever in de bureaucratie | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>