Politiek nog niet Mauro moe

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer zijn boos over nieuwe uitlatingen van minister van Asiel en Immigratie Gerd Leers (CDA) over de Angolese asielzoeker Mauro. Leers liet zich tegen de Trouw uiterst negatief uit over Mauro

‘Mauro heeft gejokt en niet zo’n beetje ook. Hij heeft in werkelijkheid een andere achternaam en ook zijn geboortedatum klopte niet. Ik verwelkom mensen die een bijdrage leveren aan onze samenleving, maar wie de boel belazert, kan niet blijven.’

Met deze uitspraak zinspeelde Leers op een vroegtijdig vertrek van de jonge Angolese asielzoeker uit Nederland.

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi reageert geschokt en noemt Leers ‘onbetrouwbaar’. ‘Als hij dit echt zo gezegd heeft, heeft Leers politiek een heel groot probleem. Dan is het vertrouwen in hem aan de orde. Leers zou gelet op alle publiciteit iets regelen voor Mauro.’ Dibi vindt het uiterst schrijnend dat de CDA-minister ‘de PVV probeert te paaien over de rug van Mauro en diens pleeggezin’.

Woordvoerder

Inmiddels heeft een woordvoerder van de minister laten weten dat de bekende leugens over de achternaam en geboortedatum van Mauro, hem ook in de toekomst niet zullen worden aangerekend. Dat doet alleen niets af aan het feit dat wanneer de studievisum afloopt, de asielzoeker terug moet keren naar het land van herkomst. Mauro heeft daar, volgens de woordvoerder, ook een verklaring voor getekend.

Of Mauro na zijn studievisum echt terug moet naar Angola, zal beoordeeld worden als hij op zo’n moment een nieuwe aanvraag zou indienen

Ondertussen gaat ‘het gesol’ met Mauro door, constateert PvdA-Kamerlid Martijn van Dam terecht. ‘Mauro is het slachtoffer van de politieke constellatie met de PVV van Wilders. Dit laat weer zien hoe beroerd de uitweg was die het CDA destijds gevonden dacht te hebben.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Politiek nog niet Mauro moe

  1. Pingback: Leers heeft het aan de stok met 40 burgemeesters | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>