PvdA pleit voor informatie- en adviescentrum Alphen

De PvdA in de Tweede Kamer wil dat er een soort informatie- en adviescentrum komt voor de slachtoffers van en betrokkenen bij het schietdrama vorig jaar in Alphen aan den Rijn.

Kamerlid Ahmed Marcouch bezocht vorige week diverse mensen die gevolgen ondervinden van de daad van Tristan van der Vlis.

Direct na de schietpartij was de aandacht en de hulp goed en groot, aldus Marcouch. Maar daarna vervaagt dat allemaal, is zijn indruk. Er is in Alphen een sfeer van ‘ze zijn ons vergeten’, zei hij woensdagmiddag tijdens een debat over het drama. Marcouch vindt ‘dat we er moeten zijn voor slachtoffers, in het begin, maar ook in de nazorg’.

Volgens minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) was er kort na de ramp een informatiepunt opgericht. Deze is al snel opgeheven toen bleek dat er geen vraag meer naar was. Wat betreft Marcouch had het centrum wel wat langer mogen openblijven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>