PvdA’er Nebahat Albayrak stapt uit de politiek

Het PvdA-Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak stapt uit de politiek. Na de verkiezingen van september zal zij niet meer terugkeren in de Tweede Kamer. Ze vindt het naar eigen zeggen tijd worden voor andere dingen.

Pas geleden wierp Albayrak zich nog op als kandidaat voor het leiderschap van de PvdA. Nu Diederik Samsom leider is gaat het volgens haar weer goed met de partij. ‘Ik heb er vertrouwen in wat Diederik doet. Hij bedrijft zuivere politiek. Hij houdt de mensen voor ogen voor wie wij politiek bedrijven.’ Aldus Albayrak tegen Nu.nl.

De PvdA’er is het overigens eens met de koers om de Kunduzcoalitie geen steun te verlenen. ‘De prijs voor deze coalitie zal hoog zijn. Het is een voortzetting van het rechtse regeerakkoord. Als de euforie wegebt zal duidelijk worden wat dat betekent.’

Albayrak zegt nog niet te weten wat ze na september wil gaan doen. Voordat zij in de Kamer kwam was de juriste onder meer ambtenaar op Binnenlandse Zaken. Samen met partijgenoot Gerdi Verbeet verliest de kamer wederom een prominent PvdA-lid.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>