Wilders en Dewinter zijn belediging voor erfenis Fortuyn

Fortuyn: Dewinter is een fascist • Wilders: Dewinter is fantastisch

PVV-fractievoorzitter en wandelend bewijs dat overmatig gebruik van haarperoxide je hersencellen aantast Geert Wilders haalt de banden met extreemrechts aan. In april al met het Front National van de omstreden familie Le Pen uit Frankrijk, en vrijdag volgde het nieuws dat de PVV gaat samenwerken met het Vlaams Belang (VB) van Filip Dewinter.

Via Twitter laat Wilders vrijdag weten dat hij een ‘fantastische ontmoeting’ had met Dewinter en VB-voorzitter Gerolf Annemans. Ze willen intensief samenwerken.

Pim Fortuyn draait zich om in zijn graf. Politici van de PVV suggereren regelmatig dat zij de erfenis van Fortuyn vertegenwoordigen. Dat blijkt niet zo te zijn. Integendeel. Wilders staat met zijn PVV voor een politiek waar Fortuyn zo ver mogelijk vandaan wilde blijven.

Pim Fortuyn over Le Pen en Dewinter: ‘Die mannen zeggen dingen die je niet kunt maken. Dewinter is een fascist. Ik ben een beschaafde man. U zult mij niet horen zeggen: ‘Eigen volk eerst’. En ben ik niet veel sympathieker dan Dewinter?’ (De Morgen, 4 mei 2002)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wilders en Dewinter zijn belediging voor erfenis Fortuyn

  1. Jelger Dees

    Zeer mee eens! Pim Fortuyn stond voor een samenleving waar iedereen aan deel kon nemen. Iedereen die dat in zijn ogen verhinderde, kon hij hard aanpakken, maar hij staarde zich zeker niet blind zoals Wilders en de Winter doen.

      /   Reply  / 
  2. joris stadhouders

    Geeft eens te meer aan dat Wilders is geen Fortuyn.En je moet ook niet telkens mensen met elkaar vergelijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>