Schippers wil meer jongeren als orgaandonor

‘Een nieuw leven, een nieuwe toekomst, nieuwe dromen’

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid vraagt scholen tijdens de les aandacht te besteden aan orgaandonatie. Volgende week is het Donorweek.

Schippers deed deze oproep tijdens de eerste landelijke persdag voor schoolkrantredacteuren. Deze dag werd georganiseerd door de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) die ook lespakketten ontwikkelt.

Jongeren ontvangen het jaar na hun achttiende verjaardag een brief van de minister met de vraag of ze donor willen worden. Voorlichting is belangrijk.

‘Dat kan onder andere via school bijvoorbeeld als onderdeel van biologieles of burgerschap. Of als thema bij een les in debatteren’, aldus Schippers.

De minister toont zich bevlogen op dit onderwerp: ‘Als donor kan je iemand letterlijk een nieuw leven geven, een nieuwe toekomst, nieuwe dromen. Ik vraag scholen dan ook aandacht te besteden aan orgaandonatie om zo jongeren te helpen hun mening te vormen over deze belangrijke keuze.’

Volgende week, van 14 tot en met 20 oktober, is het Donorweek. Dan wordt met activiteiten in het hele land aandacht gevraagd voor orgaandonatie. Iedereen wordt opgeroepen hun keuze vast te leggen in het Donorregister.

Meer informatie: jaofnee.nl

Screenshot NOS, april 2013

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>