Pechtold wil meer snijden in zorg en sociale zekerheid

D66 wil miljard bezuinigen op zorg om de rijken een cadeautje te geven

D66 eist extra bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid voor een half procent lastenverlaging. Het vrijgekomen geld moet volgens D66 ook naar de hoogste inkomens. Dat blijkt uit een interview met Alexander Pechtold in De Telegraaf.

De krant omarmt de draai van D66 met een zeldzaam voorpagina-artikel. Premier Mark Rutte zei vorige week dat lastenverlichting er nog niet in zit omdat de overheid meer uitgeeft dan er binnenkomt. Maar Pechtold dreigt voor 2015 een politieke crisis te veroorzaken als hij zijn zin niet krijgt.

Het is verkiezingsretoriek. Eerder deze week dreigde ChristenUnie-leider Arie Slob ook al zijn steun aan de begroting in te trekken. De christelijke partij wil dat de strafbaarstelling van illegaliteit uitgesteld (het liefst: afgesteld) wordt.

Hakbijl in zorg en sociale zekerheid

‘We willen in de onderste schijf een miljard belastingverlaging’, zegt Pechtold nu. Dat zou neerkomen op een verlaging van een half procent. Klinkt goed, maar om zijn plan te bekostigen wil Pechtold de hakbijl zetten in zorg en sociale zekerheid.

Het systeem van toeslagen, een erfenis van CDA en D66, is niet onomstreden. Het is echter op dit moment nog wel het belangrijkste middel dat de overheid heeft om lage en middeninkomens een broodnodig extraatje te geven dat de rijken niet krijgen. Pechtold wil dat sociale principe haastig afbreken.

Het is een voorbeeld van trickle-down economics, de gefaalde rechts-liberale ideologie van de Amerikaanse Republikeinen. De maatregel vergroot de inkomensverschillen, maar politici als Pechtold geloven dat extraatjes voor de rijken langzaam ‘omlaag druppelen’ naar lage en middeninkomens.

Het probleem is dat al is bewezen dat die trickle-down-trucs niet werken. De rijken worden rijker en potten de extraatjes vooral op in belastingparadijzen.

Update: D66-belastingplan is niet sociaal

GroenLinks-leider Bram van Ojik reageert kritisch: ‘Ben je aangewezen op uitkering of zorg, dan ben je bij Pechtold de klos: D66 verder naar rechts.’

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam noemt het D66-belastingplan niet sociaal. ‘D66 haalt de VVD weer eens rechts in’, zegt Van Dam in een reactie tegenover de NOS. Hij vindt dat er niet moet worden gesneden in de toeslagen.

‘Het lijkt mooi om de belastingen te verlagen, maar als je dat geld ophaalt bij mensen met een uitkering, een zorgtoeslag of een huurtoeslag, gaan mensen met lage inkomens erop achteruit. En hoge inkomens gaan erop vooruit. Dat is niet sociaal’, aldus Van Dam.

facebook share facebook share

103 Reacties // Reageer

103 thoughts on “Pechtold wil meer snijden in zorg en sociale zekerheid

 1. Agnes

  Pechtold veroorzaakt straks een hele grote crisis als mensen geen uitkering meer krijgen ,dan gaan ze massaal stelen ze moeten toch eten en ook de sociale lasten betalen die hier al heel hoog ligt en dan wil dat geld wat vrij komt aan de rijken geven,de Nederlandse staat mag geen belasting geld wat van ons is naar het buitenland sturen eerst zorgen dat de Nederlandse staat zijn huishoudboekje op orde heeft,wij betalen ons nu al blauw

    /   Reply  / 
  1. mohr j.h.

   totaal mee eens.

     /   Reply  / 
 2. megido

  Dat dat luciferiaanse varken heel snel naar zijn drek godheid geholpen mag worden. Het volk moet zich weer eens gaan trainen in zeehondjes knuppelen, en oefenen op dit soort volksverraders.

    /   Reply  / 
  1. maithe

   Mee eens!

     /   Reply  / 
   1. Marcurios

    Ditto !

      /   Reply  / 
  2. johanneman

   helemaal mee eens…en dat geld ook voor de duivels en duivelinnen die op deze smerige schoft stemmen…als het al door het stemmen komt dat deze bizarre nare onbeschofte misselijke snel ophangen voor landverraad ,geestelijke mishandeling en het ontnemen van mensenrechten het likken van rijke konten en het hebben van een rotkop er zo goed voor staat..niemand maakt mij dat wijs ,zijn uitspraken staan lijnrecht tegenover goedheid ,integendeel zijn puur en puur slecht..dat MOET corruptie zijn ,door fraude verkregen .

     /   Reply  / 
 3. lex

  Wat een miezerige griezel is die Pechtold toch ook Brrrrrr.

  Een nachtmerrie senario als deze partij ooit gaat regeren.

  De hoogste tijd dat dit kabinet gaat vallen. De hoogste tijd voor een andere koers.

  Tijd voor kabinet Wilders1

    /   Reply  / 
  1. Ivo

   Wilders is ook voorstander van fors snijden in uitkeringen, subsidies en toeslagen.

     /   Reply  / 
   1. Reggie

    De PVV is niet eens een partij. Wie een vent vertrouwd die met zijn medewerksters rotzooit terwijl hij thuis een vrouw heeft vraagt er om zelf bedonderd te worden.

    Als Wilders al ooit iets te zeggen krijgt gaat ons geld naar Israel.

      /   Reply  / 
  2. jantjie

   Nee ook geen wilders wie denk je dat rutte heeft opgeleid .dus ook daar pas ik voor.helemaal nieuw alle rotte appels op het schafot.

     /   Reply  / 
 4. Maurice V

  Prima idee. De extreme nivellering in Nederland is de doodsteek voor de economie.

    /   Reply  / 
  1. Carlo

   Te hopen dat jij nooit je hand hoeft op te houden. Voor je het weet kom je in de problemen: baan kwijt, scheiding en dat dankzij de rechtse neoliberalen. Denk maar eens goed na Maurice. Iedere werknemer die denkt VVD of D’66 te moeten stemmen moet beseffen dat hij nooit een echte liberaal is. Je blijft behoren tot de werkende klasse of je moet rijke ouders hebben en tot het oud geld behoren.

     /   Reply  / 
   1. michel

    Maurice bedoeld dat als de laagste inkomens moeten inleveren om de rijken een half procent meer inkomen te geven dat de economie instort
    Want rijken parkeren het extraatje in belasting paradijzen
    De laagste inkomens kunnen dan nog minder uitgeven en dus krimpt de economie
    Wie denkt er nu niet na dan

      /   Reply  / 
  2. MLP

   Maurice V ( in de bak gezeten jongen? ) je praat naar je verstand hebt, één hersencel dus… Van mij mag jij van vandaag op morgen arbeids-ongeschikt worden…

     /   Reply  / 
  3. ed2015

   Kostendelersnorm
   Ik met inwonend volwassen kind van 22 jr
   Nu heb ik een bijstandsuitkering van 912 per maand netto
   En toeslagen ook voor mijn zoon.
   286 aan huurtoeslag en samen 149 aan zorgtoeslag

   1 juli gaat de kostendelersnorm in ik ga dan nog maar 650 netto per maand krijgen. Toeslagen gaan niet omhoog.

   Zoon heeft twee nul uren contracten maar wordt vrijwel nooit opgeroepen. Het bedrijf waar hij die nulurencontracten heeft heeft 30 mensen op zo’n oproepcontract.

   Echte banen blijken er niet meer te zijn.

   D66 wil de toeslagen afschaffen?
   Wat doen die mensen met hun grijze cellen want nadenken doen ze kennelijk niet.

   OF ik moet mijn zoon voor 1 juli het huis uitzetten
   En dan, moet hij dan gaan zwerven?
   Of we staan binnen enkele maanden allebei op straat want van die € 650 + 286 huurtoeslag en 149 zorgtoeslag kom je met een kale huur van 600 per maand echt niet meer uit.

     /   Reply  / 
   1. Kil

    Waarom zijn Nederlanders toch altijd zo kil, bot, en klein-denkend?? Zijn er dan geen warmtevolle Nederlandse families te vinden??

    Als een familielid al weigert om de dood voor hun bloedeigen familielid te betalen, dan mag je van mij echt afrotten wat mij betreft. (WILLEN is heel anders dan KUNNEN)

    Vind je het gek dat Surinamers en marokannen geen aangiftes doen tegen hun eigen kind of moeder/vader.

    Ga toch heen zeg…. En dan nog klagen tegen de overheid?? Dan ga je toch lekker wegwezen als het jouw niet bevalt?

      /   Reply  / 
 5. Ramon

  Pechteld is niet dom, hij weet dat we op die manier Amerika achterna gaan. En ook hij weet dat we daar niet heen willen. Wat is dan zijn agenda?

    /   Reply  / 
 6. jaco

  Pechtold
  Ik ben van af mijn middel verlamt gereden in 1985
  door een ander 20 jaar vechten met een tegenpartij voor je geld.Dan gaat de gemeenten over het geld en maggen je geld inzien de mijn is opgebouwd uit schade.Ze tellen mijn geld op met mijn vrouw en zeggen zo je mag 1000 euro bijdrage.Dit doen ze ook met de eigen bijdrage en zeggen dag, ook hier naaien ze je weer ik ben zo ver al dat ik bloed voor mijn ogen zie.

    /   Reply  / 
  1. Loesje

   Dit mag dus niet ! Is wettelijk vastgelegt dat ze daar niet aan mogen komen !
   Ik raad je aan om een goeie advocaat in de arm te nemen .

     /   Reply  / 
 7. maithe

  Sjonge wat is dat toch ook n piemelekop zeg! Van mij mag dat zooitje in Den Haag eens lichamelijk goed ziek worden, in het hoofd zijn ze dat al! Stelletje achterlijken.

    /   Reply  / 
 8. Yvonne

  Die heeft echt een klap met een nat brood gehad, laat ze maar eens de riante salarissen van de heren aan gaan pakken, wordt er steeds zieker van

    /   Reply  / 
  1. Ron

   wel denk dat hij ook peghold update nodig heeft,trouwens meerdere daar!!

     /   Reply  / 
 9. Bert

  Dames, heren, je kunt schreeuwen wat je wilt, hier in Nederland wordt de regering door het volk gekozen. Wil je iets anders, stem dan ook anders. Zolang 60% van de Nederlanders niet gaat stemmen op 19 maart, moeten die 60% de dag erna niet staan jammeren. Het is elke keer hetzelfde, niet stemmen maar wel piepen dat het anders moet. STEMMEN! Afstappen van oud stemgedrag is het enige wat ze wakker gaat schudden met hun k……koppen. Het stem RECHT is er niet voor niets.

    /   Reply  / 
  1. Ron

   Oke Bert je zal wel gelijk hebben,oke niet stemmenis geen optie,nu wat kan men doen,ze nemen je toch te grazen,dat zal jou met alle respect toch ook duidelijk zijn,wat kan je men doen dan, om het roer anders om te krijgen? Ik zou het niet weten,en ja piepen mag toch,ze zijn gekozen en hebben macht,wat kan men volgens jou dan doen? He bert groet ron.

     /   Reply  / 
   1. jantjie

    Ze zijn niet gekozen niemand is gekozen door het volk dat niemand dat nu nog steeds niet door hebben tijd voor een ommezwaai tijd voor revolutie en die nazi’s vastzetten voor hun wangedrag.

      /   Reply  / 
  2. Indo Pindo

   … hoe transparant zijn de verkiezingen eigenlijk? Ik meen dat de vorige keer er een enorme groep op de pvv had gestemd.. maar ik zag het niet terug bij de einduitslag… maar idd.. als je NIET gaat stemmen moet je ook nie zeuren.. helemaal mee eens ;)

     /   Reply  / 
  3. arno

   Hoe kan ik jullie nu duidelijk maken dat stemmen dus helemaal geen nut heeft ehalve om te weten welke marionetten ons land leeg laten zuigen door de Bilderberggroep, die totaal geen interesse hebben in ons welzijn of wat dan ook, die zich bezichen met Pedofilie, rituele kindermoorden, Ja Pechtold zf zou ook satanistische rituelen bijwonen, laat u informeren via de opstandpagina’s van Facebook, zodat u ook gaat begrijpen dat ons land, en de hele wereld in de greep is van de allerrijksten der aarde, en dat deze groep van 300 mensen alle landen dicteren hoe dingen horen te gaan, anders een Afghanistannetje,of Irakje, dus kies maar, verolgens zie je ministers lachend van angst bezuinigingen aankondigen, en zo gaat dat al jaren, en de Europese Unie is hun melkmachinetje, zoda zij in limousines kunnen rijden, prive vliegtuigen kunnen vliege enz enz, realiseer u wel dat al deze Elite dat van ons geld doen, dus die rijkdommen hebben wij ze bezorgd, en zij gaan ermee vadoor, nou vel plezier met de Rotschilds, Rockafellers, Ons eigen koningshuis, en alle 300 Bilderbergers.
   De New World Order, of de wereldregering, open uw ogen!!!

     /   Reply  / 
   1. Koos

    Dat begrijpt de gemiddelde Nederlander niet. Die schreeuwen het liefst wat mee, als kansarme marktkooplui op een leeg plein. De gemidd. NL-der leest zich niet in en zal never begrijpen wat de Bilderbergers en de rest van het corrupte zootje uitvreet. Ach, ik wil me er al niet eens meer over opwinden en ga mijn eigen weg en zal een ieder helpen die het ook echt wil. Tijd om weer een groep op te richten die deze mensen langzaam van hun posities stoot en op welke wijze zal ik hier maar niet noemen..

      /   Reply  / 
  4. Siggie

   Dat is complete onzin wat je daar schrijft. Mensen stemmen op een partij vanwege de informatie wat deze geeft over hun plannen als ze gekozen worden. Maar in Nederland is het toegestaan om te liegen tegen je kiezers. Een leuk programma op je site te zetten en wanneer je gekozen word heel andere plannen te trekken. Als dit strafbaar word zal het stemmen ook gaan veranderen. Dan weten mensen echt waar ze op stemmen. mocht een partij zich dan niet aan hun programma houden. Meteen afzetten zonder wachtgeld en als criminelen straffen. Dan heb je een oplossing. Ik denk echt niet dat de mensen die eerder op D66 hebben gestemd dat die nu hier achter staan. En wat betreft de rijke weten we allang dat die er niks om geven. Die houden al lang het geld voor zichzelf en kijken niet verder hoe het met een ander gaat.

     /   Reply  / 
  5. iwan

   Ik stem niet altijd hetzelfde, maar 80% van de tijd kom je bedrogen uit. Ik ben tevreden met wat ik nu heb maar ik kan me voorstellen dat veel anderen dat niet hebben. Qua werk, inkomen, zorg en scholing of andere zaken. Ik ben de neerslachtigheid zat dus ik zet mijn beste beentje voort, maar het is wel vervelend om vaak of soms bedrogen uit te komen.

     /   Reply  / 
  6. Pieter

   Helemaal mee eens! Niet klagen of zeuren maar Stemmen!

     /   Reply  / 
  7. Ingrid

   droom verder…. je kunt stemmen wat je wilt. het is net als met de grieken. valse beloften doen voor de verkiezingen en als hun billen eenmaal het pluche gevoeld hebben, gaan ze alleen nog voor eigen beurs. kijk maar naar dat gedoe met uitgeprocedeerden en bootvluchtelingen. niet over de mens bakkeleien ze, maar hoe kunnen wij ons hachje redden. de drenkelingen interesseren hen geen moer.

     /   Reply  / 
 10. Claudia

  ivm een zware ziekte kan ik niet meer werken. Zit nu dus in de WAO, en leef van een minimum. Op zich niet zo erg…ik klaag er niet over. Wel ben ik bang! Mijn feitelijke inkomsten wat ik over houd om te eten en kleding en alle andere luxe ( geen dus) die ik samen met mijn zoon heb. Dat is mijn zorg en huurtoeslag. Want mijn gehele uitkering gaat op aan mijn normale vaste lasten. Jahaa…..en nu? De straat op omdat ik mijn huurwoning niet meer kan betalen? Mijn zoon leren stelen omdat we eten nodig hebben?? De criminele kant van het leven op zoeken waar ik echt op tegen ben? Ik ben maar een moeder, mijn zoon zijn pa is helaas niet meer, en mijn kind heeft eten nodig en ik zorg. Volgens mij maken we alles nu veel duurder. Criminaliteit zal hoogtij vieren, want mensen maken noodgedwongen keuzes om te overleven, en wie kan hen dit kwalijk nemen. Maar wie zit hier nu echt op te wachten? Het wordt alleen maar erger zo!

    /   Reply  / 
 11. lion

  hoeveel steuntrekkers zijn er niet die niet willen werken,domweg omdat ze dat maar iets meer (100 euro)per maand opleverd,en zeggen voor die 100 euro blijf ik liever thuis

    /   Reply  / 
  1. Dist

   Nou lion, zo simpel is dat inderdaad niet. Die specifieke mensen die je noemt zijn er uiteraard wel maar tegenwoordig is 100 euro een fortuin voor zo veel mensen dat dat echt niet meer zo vaak voorkomt als in de 90′s hoor. Ik ben ook afgekeurd, WAO, ik wilde wel werken maar ik ging er na de berekening op jaarbasis zelfs op ACHTERUIT. Het enige wat er gebeurde was dat ik een enorme papierwinkel en administratie bij moest houden waar ook bij een simpele vergissing keiharde boetes werden uitgedeeld. Maar dat beetje geld wat er maandelijks bijkwam verloor ik weer aan gemeentelijke belasting, BSR en toeslagen waardoor er toch echt meer af ging dan er bij kwam.

   De baas daarentegen jaagde me gewoon op zoals alle anderen en rekende vol uurtarief aan een klant terwijl hij mij heel weinig hoefde te betalen EN daarnaast nog subsidies kreeg.

   Ga je me dat dan echt kwalijk nemen dat ik dan weer naar huis ga? Je kan dat beter het systeem kwalijk nemen denk ik?

     /   Reply  / 
 12. Ron Uitterlinden

  Hoi oke Ilon wat je zegt is niet te ontkennen,niet goed te praten,maar je mag niet alles over een kam scheren,lees dat schrijnend gebeuren van Claudia met zoon,net boven jou reactie,hebben ook steun toch maar ja in welk context plaats je iets? Kijk heb zelf ook wao,krijg dus ook steun toch? Maar heb never nooit stil gezeten en hier ook niet om gevraagd! Nu een kritiek en oordeel is snel geveld! Nu hopelijk hoef jij dan nooit ergens aan te kloppen! He groet en het ga je goed !

    /   Reply  / 
  1. Hennie

   Lion zegt ook niet dat alle steuntrekkers zo zijn
   natuurlijk zijn er genoeg gevallen op te noemen van mensen die er niks aan kunnen doen door ziekte of andere reden, maar ook genoeg profiteurs, en die moeten ze aanpakken

     /   Reply  / 
 13. Gerard

  Pechtold is veel gevaarlijker dan die Wilders. Het is een machtswellusteling, die meedogenloos zijn politieke positie wil bemachtigen. Buitengewoon geslepen. Wilders is een sukkel die zijn pijlen richt op een andere laag van de bevolking. Hoe komt het toch dat mensen op dit soort mensen hun stem blijven uitbrengen en iet eens even nadenken. Ik kan mij zelfs moeilijk voorstellen dat progressieve leden van D66 kunnen leven met dit miezerige veilingmannetje. Wordt wakker mensen en zie waar Pechtold mee bezig is.

    /   Reply  / 
 14. piet

  De Bilderberg groep!!! Meer zeg ik niet pffff

    /   Reply  / 
 15. Fr

  We zitten op de glijbaan,en gaan een hoop ellende in.

    /   Reply  / 
 16. Fr

  Claudia Heel veel sterkte.
  Wij zijn ook afhankelijk van huur toeslag,en zorg toeslag.
  Ja wij zijn ook bang,
  Het zal beetje bij beetje alles wat we hadden afgebroken worden.
  Bij ons de AOW.
  Toekomst wat voor toekomst,de tijd zal het leren.

    /   Reply  / 
 17. Paul

  Als mensen hebben gestemd is dat op geen enkele wijze te controleren op tweedekamer landelijk .Ja tuurlijk je ziet wel op tv inzameling die grote onzin bladen op elkaar stapelen .Maar als de nieuwe landelijke verkiezingen en de bladen in Haag aankomen Wie controleert dan die mensen die de stemmen moeten optellen .En wie controleert dan de controleur .Als het een eindcontroleur van de VVD is dan weet je het wel .In ieder geval heeft de controleur ook een politieke voorkeur die altijd uit de linkse hoek komt.Daar zijn we de laatste dagen wel achter gekomen.Ook middels media couranten en tv propaganda.Dus met het manipuleren van stemmen voor rechts weten we het nu ook al voor de nieuwe landelijke verkiezingen 13 mei 2015 .Wat zal er straks gerotzooit worden met de stemmen in Brussel .Ik weet het nu al.

    /   Reply  / 
 18. marianne

  Gevaarlijk? Nee, wel ziek tussen de oren. Hij moet zelf dringend naar de psychiater!

    /   Reply  / 
 19. J.J.M. Voets

  De gemeenteraadsverkiezingen zijn weer achter de rug en de grote winnaar zou D’66 zijn en jawel……De stemmen zijn binnen en nu gaan we weer even lekker snijden in de sociale zekerheid en de zorg en strakjes zijn onze pensioenen en de ouderen weer aan de beurt. Rutte is een virus voor onze economie en ons land, maar Pechtold is vele malen erger. Deze man is alleen op eigen belang en roem uit, net als Rutte en zijn er alleen op uit om Nederland aan de bedelstaf te brengen. Wel kritiek leveren op andere partijen, maar van zelfkritiek hebben deze partijen en mensen nooit gehoord. Er dient aktie te worden genomen, vooooooor we niets meer hebben om voor te strijden. Alles waar onze vaders voor hebben gestreden is onderhand verdwenen, Sociale Zekerheid, Pensioenen, Minimumloon, Ziekenfonds, Ontslagrecht, enz. STOP DIT KABINET EN WEL ZO SNEL MOGELIJK, MAAK DAT ER NOG IETS OVERBLIJFT VOOR ONZE KINDEREN.!!!!!

    /   Reply  / 
 20. Henk Knol

  En maar janken over Geertje !!En deze viespeuk los laten lopen??. OOOHH Volker v/d G waar blijf je nu IK je nodig heb!!. En zo gaat Nederl naar de KLOTEN en hoop ik dat mijn paspoort te koop is binnenkort.!!!! GRAFLAND

    /   Reply  / 
  1. Wilco

   Ben het helemaal met je eens. Wat een pokke land is dit geworden.
   Waarom gaan we hier niet de staat op zoals in andere landen.
   Land plat gooien,met ons allen een stevige vuist maken tegen die bloedzuigers in Den Haag.

     /   Reply  / 
 21. Heidi

  Ik ben het met Arno eens

    /   Reply  / 
 22. pipo

  Ik roep al jaren stem niet op VVD, PVDA, PVV, CDA of D66 wanneer je niet onder de balkenende norm zit.

  Voor rijkelui, egoisten, katholieke priesters en andere zieke geesten zijn boven genoemde partijen de BOMB

  Ben je een loonslaaf of ondernemer dan wil je niet te maken krijgen met deze uber rechts kut vriendjes kliek. Schijn sociaal om stemmen te stelen!

  Ik blijf er bij een dom volk stemt als domme makke schapen op de zelfde (KUT) partij waar ze altijd al op stemde …

  Pas wanneer ze in de figuurlijke gaskamer staan gaan ze mekkeren en protesteren maar dan is het te LAAT!

  DOMME NEDERLANDSE KUT KOEIEN! Stem never nooit meer op deze FUCKERS:

  PVDA, VVD, PVV en D66

  Elke partij is beter zelfs de piraten partij

    /   Reply  / 
  1. John.B

   Tekst tekent al je niveau, maar ja, Pipo zegt eigenlijk al genoeg!

     /   Reply  / 
   1. MLP

    Maurice V ( in de bak gezeten jongen? ) je praat naar je verstand hebt, één hersencel dus… Van mij mag jij van vandaag op morgen arbeids-ongeschikt worden…

      /   Reply  / 
 23. angelique

  Rijken mensen moeten meer betalen met die zorg en sosiale hebben al moeilijk genoeg ze komen net rond in een maand soms niet eens en hij wil de rijken helpen hij moet juist voor de armen op moeten komen

    /   Reply  / 
 24. hans

  zo transparant dat je zelfs mag helpen met tellen als je wilt!

    /   Reply  / 
 25. Paul

  Dit past ook precies in straatje van Pechtold.Ze geven zich nu een weldadige overdadige DDR behandeling bescherming op Haag Top .En als dit weer voorbij is zullen ze weer gaan lullen We Moeten Nederland Veiliger Maken .Maarja ,dan blijft het weer gehuichel gelul.Dat is al 45 jaar zo dat gelul.2 procent van deze bewaking aan de Nederlandse grens en er komt geen gestolen wagen meer door.En dus ook geen Moordenaars en andere crimineel tuig van Marokkaanse afkomst.VVD en PVDA is het niet eens met Geert.Dat betekend dus dat ze voor meer moordenaars en ander gespuis zijn op Nederland.Zolang de moordenaars maar niet bij Mark Rutte en Samsom aan de deur komen,vinden zij het wel goed. Hoor je nog iemand van het kabinet praten over de moord op Els Borst .Kom op zeg,dat zijn ze allang weer vergeten.Lang leve hun eigen leven.Het bewijs van bewaking voor de Top is daardoor al lang door de mand gevallen.This dat er nog net niet op de vliegtuigen staat;Air Dictator.

    /   Reply  / 
 26. Polleke

  Een familielid van mij is door de bezuinigingen van de Haagse Anti 67+ Junta de dood in bezuinigd. Sindsdien heb ik alle respect voor zowel Links als Rechts verloren. Nu laat die Enge Alexander Pechthold na de Gemeenteraadsverkiezingen als een onvervalste WOLF in Schaapskleren, nu de buit binnen is zijn echte ware Mr.Jekyll and Hyde Tronie zien. In dit land mag je tot je 67e werken en dan moet je zo snel mogelijk nucleair je laatste adem uitblazen. Voor de Haagse Bezuiningsjunta is die Endlösung de ideale oplossing!

    /   Reply  / 
 27. bert

  meneer Pechtold is de realitijd kwijt overal blijkt wat er in nederland gebeurd mensen kunnen ziekte kosten niet meer betalen krijgen boete op boete. en dan maar roepen ze hebben het zelf gedaan we gaan weer terug in de tijd, Participatie wet iedereen die geen werk heeft gaat het werk doen van mensen die ontslagen zijn en er in het verleden voor betaald werdt.
  551.000 huishoudens onder de armoede grens loop gauw op.
  kijk naar de foto boven pluim voor die gene die het heeft
  gemaak,uitdruking van ik wist het niet.

    /   Reply  / 
 28. Patricia

  Heeft iemand een link naar het artikel in de Telegraaf? Ik kan het nergens vinden en zou graag meer willen lezen.

    /   Reply  / 
 29. Paul

  Er was afgelopen week een ouwe man van de EU die Mark Rutte iets in zijn oor fluisterde over Geert Wilders .De echte strekking er van wou men niet zeggen .Maar laat mij eens raden ;Mark ,maak die Geert maar af .Zou zo maar kunnen he . In Amerika zijn ze er ook niet vies van als het om macht gaat .Die Volkert v d Graaf heeft ook nooit zijn bek open getrokken. En die rare Thijs reumer zei deze week ook Waar Is Volkert v der Graaf .

    /   Reply  / 
 30. boos

  Echt deze man bekommert zich om de hoge piefen.hij zorgt ervoor dat de rijke stinkers nog meer krijgen en de normale burger die er hard voor werken en de minima moeten straks stelen.straks is het stelen uit de winkels normaal wietplantages stampen de grond uit,men moet toch wat.dit soort gasten moet je eigelijk ergens dumpen in een gesticht en de sleutels weg gooien of vergeten.Nog meer hakken in de zorg ze lijken wel niet wijs,de mensen die nu al in verzorgings enof verpleeghuizen zitten vind het nu al mens onterend ze moeten al smeken om aandacht en mogen blij zijn dat ze optijd hun verzorging
  krijgen .die Gasten uit Den Haag sporen um niet van zn lang zal ze leven niet.wil met deze man wel een woord wisselen zo niet wil um wel tegen komen in een donker steegje hen knuppel dan wel bij me

    /   Reply  / 
 31. Paul

  Het beste is dat al dit soort figuren zo snel megelijk met hun kontje plaats nemen op Brussel.En als ze dan allemaal bij elkander zijn 1 bom,1 bom is dan genoeg.Want waarom moet de bevolking altijd een bom op hun hoofd krijgen.Het wordt eens tijd dat het andersom ook kan.Tijd voor bommen op politici

    /   Reply  / 
 32. Albert

  Stoere mannen in Den haag, ze laten kinderen zonder brood naar school gaan. Ze vinden het normaal dat hulp behoevende mensen en ouderen het zelf maar moeten zien te redden. Ze schreeuwen van de daken dat het eten allemaal duurder moet worden. Ze vinden het normaal dat je moet werken voor je uitkering en daar niets meer voor verdient. Ze vinden het normaal dat JSF vliegtuigen voor gaan, dan de staats schuld te verkleinen. Ze vinden het normaal om geen gebruik te maken van EU gelden voor de laagste inkomens. Ze vinden het normaal om de lasten te verzwaren voor de minima. Ze weten het allemaal wel zo goed dat er elke dag mensen werkloos worden en bedrijven kapot gaan. Ze vinden het normaal dat ze een flik salaris ontvangen van onze belasting betaler. Maar wat als de belasting betaler het niet meer kan betalen met alle goede willens. Stoer hé, maar let wel dat elke oorzaak, ook een gevolg heeft. Een werkende man of vrouw die werkloos word heeft minder inkomsten en loopt het risico de hypotheek niet meer te kunnen betalen, het gevolg is dat de NHG word aangesproken en de staatskas moet bijspringen. Een ondernemer die kapot gaat laat schulden achter die niet meer op te brengen zijn en de staatskas moet bijspringen. De werkloze man of vrouw heeft dan een uitkering en de staatskas moet bijspringen. Hoe denk de stoere mannen in Den haag de staatsschuld te verlagen. Ze gaan de zorg nog verder uitkleden dan het al is en sociale zekerheid verder uithollen. Wat denkt u waar dit toe lijd? Woningbouw verenigingen kunnen dan de kop niet meer boven water houden door de leeg stand van woningen.

    /   Reply  / 
 33. peter de vos

  Mensen dit is de nieuwe wereld orde zij vernietigen de armen de armen komen niet in opstand zij laten zich alles afpakken

    /   Reply  / 
 34. Paul

  Politici praten altijd zo raar dom.En al helemaal de laatste jaren sinds de invoering van de Euro .Het is net of ze met hun voeten in hun hersenen zijn geboren .Zo krom lullen ze Rutte;we geven meer uit dan er binnenkomt .Samsom;zetels verloren,de mensen voelen het nog niet genoeg in hun portemonee .Wat zijn dat voor achterlijke uitspraken .Haagse figuren met een glitterpakje aan.Ergere glitterpakjes zijn er in de winkel niet te koop of het moet zijn ,te koop Demmink brommetje,vlottertje lekt een beetje,geen roest,heeft altijd een jongetje overheen gelegen.Zeg maar ,Politiek is de dekmantel van de bovenmaffia.Dat soort figuren zouden moeten gaan vissen op de greenpeace boot richting………,en Samsom weet precies de weg op de boot .Opdat ze nooit en nooit meer terug komen.

    /   Reply  / 
 35. menten

  d66 i=was en is nooit goed geweest ze zijn zoals rutte maar w8 maar ze zijn er nog lang niet hoop dat pvv er komt en die komen er ook maar NL zijn dom ze komen niet in opstand ze vinden alles maar goed

    /   Reply  / 
 36. Ron Uitterlinden

  Tja nu zou moeten blijken wat de Nederlanders nog blijven pikken,dat is koffiedik kijken ,maar die pechthol die lijmend bezig! dat moet toch ook ieder opvallen!

    /   Reply  / 
 37. Cathrina

  Wanneer gaat het Nederlandse volk eens massaal de straat op..en dan niet van ik zie wel…Nee doen.. In ieder dorp??

  Nee wel allemaal praten en pruttelen maar de straat op en vragen om een ander kabinet ligt de Nederlander niet..(
  wakker van).
  Maar als dit echt doorgaat wat Pechtold wil laat hij dan maar heel veel dit soort naar buiten brengen worden de kiezers wel wakker…geen D^^ in mei 2015 ..mogen zij hun hielen gaan likken..

    /   Reply  / 
 38. Pieter P

  En D66 voert gewoon de Bilderberg agenda verder uit als VVD het niet doet…

    /   Reply  / 
 39. Randolfi

  Waarom je begrijpt toch wel dat dat super asociaal beleid is en dat weer zoals altijd de kleine man ten volle word getroffen . Ik ben bang dat het voor vele een doodsteek is . En dan zijn de rapen gaar . Ik denk als ze niks meer te verliezen hebben dat ze toch in beweging komen.

    /   Reply  / 
 40. J. Houben

  Het is volgens mij niet D66 die dat wil, maar iemand anders.

  RABO en Achmea: geprivatiseerde sociale zekerheid
  In juli 1998 zijn RABO en Achmea overeengekomen om een fusie voor te bereiden. Als deze fusie rond komt zal de nieuwe holding op basis van de huidige gegevens de grootste partij zijn op de verzekeringsmarkt. De combinatie zal ook drie van de vijf uitvoeringsinstellingen voor werknemersverzekeringen (vet JC) onder haar hoede krijgen. RABO is al via Interpolis betrokken bij Cadans en GUO; Achmea is betrokken bij het GAK, dat alleen al 60 procent van de markt van werknemersverzekeringen beheerst. Tezamen zullen zij een verbintenis hebben met 332.000 werkgevers en in totaal 4,9 miljoen werknemers, wier verzekeringen een waarde van 30 miljard gulden (1998) vertegenwoordigen. De combinatie RABO-Achmea wordt verder de grootste op het gebied van het externe beheer van pensioenvermogens. Met Robeco erbij wordt het totaal beheerde vermogen 275 miljard gulden. (bron: Atlas van de Macht, Ketchup press, 1998)

  UWV is in 2002 ontstaan uit een fusie van de uitvoeringsinstellingen Cadans, Gak, GUO, SFB en USZO en opdrachtgever Lisv. Sindsdien hebben we ons ontwikkeld tot een efficiëntere, klantgerichtere en steeds beter presterende organisatie. Maatwerk, doelgroepgerichte benadering, elektronische dienstverlening en vereenvoudiging zijn daarbij de sleutelbegrippen. Op 1 januari 2009 zijn UWV en CWI gefuseerd, alle op werk gerichte activiteiten zijn sindsdien ondergebracht in de nieuwe divisie Werkbedrijf. Dankzij deze krachtenbundeling met CWI en de groeiende samenwerking met gemeenten en vele andere publieke en private partijen is UWV een onmisbaar onderdeel geworden van de publieke infrastructuur.

  ——————————

  Zou het zijn dat de dalende winsten hebben geleid tot de nieuwe participatie maatschappij?
  Zou het zijn dat verzekeraars bepalen hoe lang een WW uitkering mag duren?
  Zou het zijn dat verzekeraars bepalen hoe hoog een uitkering mag zijn?
  Zou het zijn dat verzekeraars het DigiD bedacht hebben.
  Zou het zijn dat verzekeraars het electronisch patiënte dossier willen invoeren.
  Willen de banken en consorten daarom internet bankieren.
  Alle macht gecentraliseerd, en in handen van onbetrouwbare instanties. Zou dat kunnen?

  Zou het zijn dat de neoliberaal het wel welletjes vind?

    /   Reply  / 
 41. Paul

  Dat lekker ventje van de VVD Mark kan er ook wat van he:als het Sinterklaas is overzee hoeven de mensen zich niet te schimken WANT ze zijn al zwart .En dat zei hij tegen Obama .Erger kan niet .Obama die zelf niet blank is.Gelijk afzetten deze Carnavals Regering .Waar blijven de rijen mensen op straat om aangifte te doen.Daarom heeft de New York Times hem uit de foto geschrapt .Als een Courant je op de vuilnisbelt gooit is niet zo erg .Maar uit de foto schrappen is veeeeeel erger.

    /   Reply  / 
 42. Marceline

  Het word hoog tijd dat de bevolking eens opstaat uit hun luie stoel en massaal de straat op gaat,om tegen kut regering te proteseren.Deze regering helpt mensen masaal in de goot,ze denken alleen aan hun eigen belangen.Er zijn al regelingen gestopt door deze regering,waar mensen van afhankelijk van waren.GENOEG IS GENOEG!!!!Weg met die eigenbijdrage zorg,
  belasting terug naar 17% en zo kan ik nog wel even door gaan.
  MENSEN WORD WAKKER STOP DEZE WAARDELOZE REGERING.

    /   Reply  / 
  1. rob

   1 moet de eerste zijn om de bevolking op te laten staan en organiseren. Meschien wat voor jou.

     /   Reply  / 
 43. Sanne

  Misschien eens wat van jou geld inleveren, misschien een idee. Zo kan ik ook geld verdienen met lulkoek eruit slaan. En dan krijgen mensen geen uitkering meer??? Gaan stelen, wonen op straat enzovoorts…….. En jullie maken Nederland kapot met die achterlijke regeltjes van jullie en zitten op jullie krent de briefjes van 100 te tellen!!!! Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig!

    /   Reply  / 
 44. boef deventer

  och wat is dat toch een zielige zak he laten zij maar eens wat inleveren die vuile aarsgieren een beetje ons naar de klote helpen vindt je het gek dat mensen rare dingen gaan doen ze zijn gek allemaal daar de tweede kamer moet eens gaan klappen wordt tijd voor nieuwe vis in plaats die rotte vis bah wat een smeerzakken pechsnol is het ratje

    /   Reply  / 
 45. rob

  Het enige wat echt moet veranderen is nadat een nieuwe regering is gevormt en samen is gevoegt tot 1 regering met een meerderheid. Dat de mensen kans krijgen om opnieuw te stemmen met het programma dat is overeen gekomen door de partijeen samen. Zo niet dan is het voor mij een niet gekozen patij…………

    /   Reply  / 
 46. Anneke

  Gaat hij later zelf in Cuba wonen soms als meneer hulpbehoevende wordt .
  Daar is het gratis namelijk.
  En laat ons maar zinken net als een vluchtelingen boot.
  Want we zijn ook vol in ons kikkerlandje !! En het geld raakt ook op.
  Jullie doen het goed daar ! Bedankt namens alle mensen die heel hard voor hun oude dag hebben gewerkt en dit land hebben opgebouwd ! Stelletje dieven zijn jullie over de rug van de oudjes.

    /   Reply  / 
 47. Anneke

  Gaat hij later zelf in Cuba wonen soms als meneer hulpbehoevende wordt .
  Daar is het gratis namelijk.
  En laat ons maar zinken net als een vluchtelingen boot.
  Want wij zijn ook vol in ons kikkerlandje !! En het geld raakt ook op.
  Jullie doen het goed daar ! Bedankt namens alle mensen die heel hard voor hun oude dag hebben gewerkt en dit land hebben opgebouwd ! Stelletje dieven zijn jullie over de rug van de oudjes.

    /   Reply  / 
 48. Hein

  zoals de wind waait, waait zijn jasje
  Wat is dit toch een zielig en achterbaks figuur
  ik hoop dat hij zijn zin niet krijgt – beter voor de mensen en beter voor het land – dan maar een politieke crisis en de val van het kabinet , maar let op mijn woorden => zover komt het niet ,want ze weten heel goed dat ze bij de volgende verkiezingen keihard worden afgestraft , dus dat risico lopen zullen ze niet lopen => en de mindere onder ons worden weer het kind van de rekening

    /   Reply  / 
 49. Ron Uitterlinden

  Wel wil hij met zijn ziek en gevoelloos afdwingend nadelig voorstel voor de gewone mens,De Nederlander dus! De geschiedenis ingaan,als medewerker dit land na de klote te hebben geholpen!

    /   Reply  / 
  1. geert

   Ze zijn de tweede wereld oorlog aan het afmaken.

     /   Reply  / 
 50. geert

  Tijd voor r e v o l u t i e dit kan zo niet door gaan . Nederland moet vd bank af en Den Haag platgooien kom in o p s t a n d.

    /   Reply  / 
 51. geert

  Waarom overlijden de goeie en blijft het onkruid staan. Ik weet het we hebben betere pesticide nodig om het te killen.
  Tja pechhol dat krijg je ervan als je aan ons leven komt. Wie mij en het volk de dood in werkt probeer ik dan echt mee te nemen lamlul.

    /   Reply  / 
 52. Ben Doedens

  De rijken worden steeds rijker, de armen steeds armer. En dat al ZONDER de door Pechtold voorgestelde maatregelen. Er IS dus al veel mis met de verdeling van de Euro’s tussen arm en rijk.
  Ik stel voor de hoogste belastingschijf (50%) met 20 % te verhogen en voor de laagste inkomens tot modaal de belasting met 10% te verlagen. Verder moet er een eind worden gemaakt aan het belastingparadijs Nederland voor buitenlandse bedrijven die hier alleen maar een postbus hebben om enorme belastingvoordelen binnen te halen.

    /   Reply  / 
 53. JGF Steinmeijer

  Frank Steinmeijer wat is die pechtold toch een miezerig zielig oud mannetje. Hij vertoont zo’n kinderlijk gedrag. Het is om misselijk van te worden. groet Frank Steinmeijer

    /   Reply  / 
 54. A.Hoeven

  tjah,ze moeten die centen waar die Bulgaren mee zijn gaan lopen toch ergens terug halen.
  Erg triestig dit!

    /   Reply  / 
 55. Riekie Buitenkamp

  Als Pechtold graag snijdt dan moet hij beginnen bij zijn polsen,hij zet op deze manier ons het mes op de keel

    /   Reply  / 
 56. Willebrand

  Zo langzamerhand heb ik mijn buik nu vol van de huidige politiek, die onze opgebouwde rechten met gewekte verwachtingen teniet doet.
  Het is in een woord gewoon schandalig, hoe wij thans worden beknot om de bestaande kloof tussen rijk en arm nog veel groter te maken met medewerking van graaiers, zakkenvullers of bankiers.

    /   Reply  / 
 57. lammie

  Zo is het altijd al geweest de rijken worden rijker en de armen worden armer.
  Bij de armen valt niks meer te halen ik weet zeker dat er niet meer veel mensen met een laag inkomen schuldenvrij zijn.Ook ik hoor daar bij ,door ziekte van mijn man hebeen wij al jaren een laag inkomen.Men heeft mij altijd bewondert omdat ik nergens schulden had en daar was ik best trots op maar helaas door de torenhoge eigen risico loopt mijn afbetaling bij de zorgverzekering alleen maar op.Ik zie geen mogelijkheid om het ene jaar af te lossen voordat het nieuwe jaar begint dus blijf met je vingers van de zorg en toeslagen af als je het alleen maar minder kunt maken

    /   Reply  / 
 58. Christine

  Misschien moeten mensen die niet werken gewoon ‘s gaan werken, ipv maar een uitkering te blijven trekken?

    /   Reply  / 
  1. lammiel

   Helaas kan niet iedereen die een uitkering heeft gaan werken door b.v. ziekte en jammer genoeg worden die mensen net zo met de nek aan gekeken als diegene die wel kunnen maar niet willen werken en dat doet pijn dus pas op met het verwoorden van je reactie

     /   Reply  / 
 59. Bertus

  Wie verlost ons van deze hufter ? (dictator).

    /   Reply  / 
 60. riezz

  Mensen wordt het niet tijd voor een opstand zoals onze voorouders deden, ze pakken ons alles af en dit soort mensen krijgen steeds stemmen van hele domme mensen of van de rijken onder ons en ik denk toch echt dat 99,99% van Nederland de lotto niet gewonnen heeft dus in armoede zullen sterven als het zo door gaat.

    /   Reply  / 
 61. ikke

  In de jaren 30 was er ook zo iemand, je zag wat er van is gekomen.

    /   Reply  / 
 62. Ron

  Wel wat geeft hij nu om de mensen? Geen ene moer macht en zijn rijke vrienden in het zadel houden,een dwingend gevoelloos manneke en link !

    /   Reply  / 
 63. Willie

  In 1994 is D66 al begonnen de sloop van onze zorg en sociale zekerheid, en dat werd toen uitgevoerd de toenmalige minister van volksgezondheid Els Borst!! Toen was het dus al een onbetrouwbare politieke partij!! Als de ogen van Pechtold zie, moet ik al aan een roofvis denken!!

    /   Reply  / 
 64. de lul

  wat een bagger partij,zijn alleen voor europa,stelletje kwallen

    /   Reply  / 
 65. feetje

  Het is wel duidelijk dat de politici van d66 niet weten hoe het is om zónder schulden van gemiddeld maar €250,- te moeten rondkomen…. Dat gaat allemaal maar net, want er zijn ook regelmatig onverwachte rekeningen, bijv voor zorgkosten, of terugbetalen van toeslagen, of naheffing van gas/ water/ electra…

  Als het nóg minder wordt gaat de kwaliteit van leven dusdanig achteruit dat het wel óverleven wordt, en dan gaat de motivatie om betaald werk te zoeken juist áchteruit.
  Want je wordt gestresst en gedeprimeerd, van plotselinge rekeningen waar je geen geld voor hebt en dan ook nog niks leuks kunnen doen.
  Bovendien kun je ook niet zorgen voor fatsoenlijke kleding etc.

  De huurtoeslag en de zorgtoeslag zorgen ervoor dat er uberhaupt nog geld overblijft voor eerste levensbehoeften. Zeker met de, door overheidsbeleid (!) sterk gestegen huren…

    /   Reply  / 
 66. Jaap

  wanneer komen ze met het idee om alle chronisch zieken automatisch een spuitje te geven, deze mensen kunnen toch niets doen voor het land en zijn niet nuttig kosten alleen maar geld.
  IK HOOP EEN DING DAT DIE LUI DAAR IN DEN HAAG OOK ZELF IETS GAAN MANKEREN DAT ZE OOK AFHANKELIJK WORDEN van het zorgstelsel
  dan weten ze ook hoe leuk het is om zo gepakt te worden ik heb er ook niet omgevraagd om chronisch ziek te worden

    /   Reply  / 
 67. jan 47

  Die Pechtold dat is een wolf in schaapskleren
  Een gevaarlijke man voor nederland

    /   Reply  / 
 68. HENK ANNEKE

  Pechtholt is een boefje daar moet je het niet van hebben weg met die man
  en en zo zijn er nog een paar ook weg wezen
  dat ben ik mooi kwijt

    /   Reply  / 
 69. zonneschijn

  Wat als pechtold nou eens een baan zocht. Wat een arrogante man hij staat zo ver van de mensen af en dan zulke gedachtes spuien. Samen met wilders moet hij eens echt aan het werk gaan samen met echte mensen. Die braaf hun belasting betalen die keuzes moeten maken. Die hun ouders een goede oude dag toewensen. Maar moeten aanzien hoe de politiek omgaat met ouderen die niet de zorg krijgen die ze nodig hebben omdat er bezuinigd wordt door mensen zoals pechtold. We kunnen ze missen!!!!

    /   Reply  / 
 70. JO

  Pechthold dombo eerste klas, deze man denk niet na net als vele andere z.g.n. koekenbakkers in dit kabinet

    /   Reply  / 
 71. jaap

  Ik hoop dat Pechthold ook ooit een beroep moet doen op de zorg, je ziet het de zwakke bevolkingsgroep kan je het makkelijkst pakken diekunnen toch niets terug doen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>