GroenLinks lanceert tegenbegroting

‘Voor een kansrijke toekomst, werk, vergroening en eerlijk delen’

Als enige ‘echte’ oppositiepartij heeft GroenLinks voor de Algemene Politieke Beschouwingen van dit jaar een daadwerkelijke tegenbegroting gemaakt.

GroenLinks presenteert een hervormingsagenda gebaseerd op drie pijlers: vergroening, werk en eerlijk delen. Dit is een alternatief voor de begroting van het kabinet van VVD en PvdA, gemaakt met steun van D66, ChristenUnie en SGP.

Verschil tussen arm en rijk verkleinen

GroenLinks wil meer belastingen op fossiele brandstoffen, minder belastingen op arbeid, groen wonen en groene stroom. Ook wil de partij het verschil tussen arm en rijk in Nederland verkleinen met een scala aan nivellerende maatregelen.

Verder wil GroenLinks minder investeren in defensie en een grotere inzet op diplomatie en ontwikkelingssamenwerking. Maar bijvoorbeeld ook meer geld voor de kinderopvang, werk voor gehandicapten en het legaliseren van softdrugs.

GroenLinks-leider Bram van Ojik komt straks nog aan het woord in de eerste termijn van de Tweede Kamer. Het debat is live te volgen via NPO Politiek.

Financieel kader


Download de hele tegenbegroting op groenlinks.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>