PVV: abortusstandpunt SGP = ontkennen Holocaust

Agema’s hysterische analogie ter verdediging extreemrechtse vrienden

Een opvallend aangebrande Fleur Agema maandagavond in RTL Late Night. Het prominente PVV-Kamerlid was daar ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van haar partij. Humberto Tan probeerde ook enkele kritische vragen te stellen.

Nou is het stellen van kritische vragen aan PVV’ers altijd tricky business. Dan schiet men daar vrijwel standaard in de slachtofferrol. Alsof andere politici en partijen in de media nóóit kritisch aangepakt worden. Grote onzin natuurlijk.

Idem Agema bij Tan. Zij beschuldigde de interviewer van een ‘hoop zuurheid’. Terwijl Tans vragen toch echt niet kritischer waren dan gemiddeld. Alle politici krijgen lastige vragen. Als ze willen dat de PVV als ‘normale partij’ behandeld wordt, dan horen daar ook gewoon scherpe vragen van journalisten bij.

Op de vraag waarom de PVV in Europa samenwerkt met extreemrechtse types die de zwaarte van de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog ontkennen kwam Agema met een onthutsende vergelijking op de proppen:

‘Ik weet nog, er werd een herfstakkoord gesloten tussen D66 en de SGP deed ook mee. Toen vroeg niemand aan Alexander Pechtold van: goh, wat vindt u nou van het abortusstandpunt van de SGP? Nee, want zij mochten wel samenwerken.’

Agema duikt en draait

Is het waar wat zij beweert? Nee, D66 is destijds wél aangesproken op de samenwerking met de ChristenUnie en de SGP, van links tot rechts. Pechtold verantwoordde zich: ‘We onderhandelen over het kasboek, niet over de Bijbel.’

Het was een samenwerking op één onderwerp zonder verdergaande, jarenlange verbintenis. Politici van D66, ChristenUnie en SGP zitten niet in dezelfde fractie in het Europarlement, speechen niet op elkaars partijcongressen, enzovoort. Bij de PVV gaat de samenwerking met extreemrechts in Europa dus veel verder.

Bovendien is het vergelijken van het abortusstandpunt van de SGP met het ontkennen van de Holocaust door Jean-Marie Le Pen van Front National nogal bizar, hysterisch en beledigend. Je zou Agema op dit punt ‘extreemlinks’ kunnen noemen, maar de vergelijking is ook daar eigenlijk te buitensporig voor.

Agema komt in het interview gedrild over. Welhaast gehersenspoeld. Zij geeft niet gewoon antwoord op vragen maar draait alles terug op voorbedachte talking points. Zij lijkt daardoor niet in staat zich in andere mensen te verplaatsen.

Voor SGP-kiezers is dit zwaar beledigend. Als je debatten tussen D66 en de SGP over abortus en euthanasie volgt dan zijn zij doorgaans heel secuur in hun woordkeuze. Met respect voor hun verschillende denkbeelden. Zo niet bij de PVV. Empathie en respect voor andersdenkenden is als vloeken in de Wilderskerk.

Video: Agema hysterisch uit de bocht

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PVV: abortusstandpunt SGP = ontkennen Holocaust

 1. Beppie Onstenk

  GEBOREN

  ALSOF HIJ IS GEBREID
  GEEN STEEK IS ER GEVALLEN
  TIEN VINGERS EN TIEN TEENTJES
  ZIJN KLEINE WIEBEL BEENTJES
  TWEE OORTJES EN TWEE OOGJES
  JE BENT HET MOOISTE ROOSJE
  WORD HIJ WAKKER.. GAAT HET AAN DE BORST
  WANT DE KLEINE DIE HEEFT DORST
  SCHONE LUIER EN WAT TROOST
  WANT HIJ IS OOK NOG ZO BROOS
  UREN KAN JE NAAR HEM KIJKEN
  EN WIJ ZIJN DE ALLERRIJKSTE

  DOOR.. BEPPIE ONSTENK

    /   Reply  / 
 2. Beppie Onstenk

  DE MENS

  IN HET ALLER KLEINSTE HUISJE
  GROEIT EEN HEEL KLEIN MENSEN PLUISJE
  NAAR DE MAANDEN DIE VERSTRIJKEN
  GAAT HET OP EEN MENSJE LIJKEN
  OOGJES GESLOTEN IN ALLE RUST
  LEEFT HET DAAR ZO HEEL BEWUST
  HET LEVEN VAN EEN HEEL KLEIN MENS
  MOEDERS.. ALLER GROOTSTE WENS
  ALS DE MOOISTE BLOEM DER LEVEN
  WATER VOEDSEL ZUURSTOF GEVEN
  HIKT DE KLEINE ZO NU EN DAN
  IS HET EEN MEISJE OF EEN MAN
  ZWEMMEND DUIKELEND VOL VAN GRAPPEN
  VOLT ZE HET ZOWAAR OOK TRAPPEN
  MET DE VUISTJES TEGEN HAAR BUIK
  KUST HET.. MET ZIJN KLEINE MONDJE
  DAG LIEVE MAMA IK MAAK NOG EEN RONDJE

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>