PVV: ‘De aarde warmt helemaal niet op’

On-Nederlandse denkbeelden door geldschieters in PVV-program?

De aarde warmt helemaal niet op, schrijft de PVV Almere in het lokale verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Terwijl onze buren aan de overkant van de Noordzee kampen met de heftigste overstromingen in 250 jaar poogt de partij van Geert Wilders de inwoners van Almere wijs te maken dat er een ‘angstcultuur’ wordt gecreëerd door – wat de PVV in het program noemt – ‘nietwetenschappelijke linksgroene prietpraat’.

De (nu nog) grootste partij van Almere stelt verder dat we moeten stoppen met ‘het hersenspoelen van onze kinderen met angstscenario’s over opwarming van de aarde’. Ze betitelen dat als onnodige ‘duurzaamheidswaanzin’.

Het is een on-Nederlands standpunt dat we met name tegenkomen bij de Tea Party, de radicaalrechtse vleugel binnen de Amerikaanse Republikeinse partij.

Waarom zou de PVV deze onzin in hemelsnaam opschrijven?

Laten de Amerikaanse geldschieters van Wilders nou toevallig uit diezelfde hoek komen. Wellicht speelt dat een rol. Ontkenners van klimaatverandering zitten doorgaans in de binnenzak van neoconservatieve, ultrarechtse rijken die liever hun eigen bonus verhogen dan dat zij bijdragen aan een schoner milieu.

Nederland heeft echter een heel eigen traditie. Onze bedrijven doen al vele jaren aan duurzaamheid. Daardoor komt het standpunt van de PVV nogal bespottelijk over. This is not America. Een schoon milieu vinden we hier sowieso belangrijk. De klimaatverandering is slechts een bijkomende reden.

De strijd tegen het wassende water is onlosmakelijk verbonden aan onze nationale identiteit. Daar zijn we terecht trots op. Het is on-Nederlands dat de PVV die probeert te vervangen door vreemde denkbeelden uit een voor ons compleet irrelevante randgroepering in de Amerikaanse politiek.

Afbeelding: screenshot Youtube, stormschade Almere in oktober 2013.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “PVV: ‘De aarde warmt helemaal niet op’

 1. mam de boer

  Alles aan de PVV is on-Nederlands, van de intolerantie tot aan de afkomst van Wilders himself.

    /   Reply  / 
 2. mam de boer

  Alles aan de PVV is on-Nederlands, van het gebrek aan democratie, de fondsen, de intolerantie tot aan de afkomst van Wilders himself.

    /   Reply  / 
 3. NG Oosterling.

  Wilders heeft een goed punt,dat hij liever uit wil stappen uit de Eu. Vind ik trouwens ook,en die onzin dat er dan niet meer export. En import. Zou zijn is ook onzin,we hadden vroeger de EEG en dat ging. Heel goed.Nu raken we veel geld kwijt en krijgen de regels uit Brussel.we willen onze identiteit behouden en zo’n fijn Nederland,mag niet kapot gaan .!!!!!0

    /   Reply  / 
  1. God

   Aan je taalgebruik gezien is je IQ uit te drukken in aantal borrelnootjes.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>