CDA warmt anorexia op tijdens zomerreces…

Anorexia nervosa, volgens een ANP bericht gaat het CDA de ziekte bij jongere kinderen op de politieke agenda zetten. De verse aandacht voor de tegenhanger van obesitas komt door de KRO, waar morgenavond het programma ‘Vel over Probleem’ te zien is. Volgens de programmamakers toont de film dat Anorexia echt ‘geen modeverschijnsel is van aanstellerige meisjes’.

Wel een modeverschijnsel is dat politieke partijen oude vraagtekens, uitroeptekens, woedeaanvallen en/of verbazingen tijdens het zomerreces nieuw leven in blazen. Vandaag laat CDA Kamerlid Sabine Uitslag weten dat ‘er nu echt iets moet gebeuren.’ Dat zou betekenen dat het huidige kabinet tot nu toe een middelvinger opsteekt naar deze ziekte. Dat ministers niet reageren op Kamervragen van bijvoorbeeld mevrouw Uitslag. Dat de jonge, extreem dunne kinderen onder het tapijt worden geschoven. Het is alleen anders..

Op 27 mei deed minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin enkele toezeggingen na Kamervragen van SP’er Marianne Langkamp en, jawel, CDA’er Uitslag. En nog geen drie weken geleden kreeg de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport antwoorden van twee ministers [Klink en Rouvoet] en een staatssecretaris [Bussemaker]. Antwoorden op vragen als: hoeveel mensen sterven er per jaar aan ondergewicht in Nederland? Op 23 juni liet het kabinet weten: aan de complicaties ten gevolge van de eetstoornis Anorexia Nervosa overlijden jaarlijks zo’n 15–30 mensen. Cijfers die het alleen tijdens het zomerreces goed doen..

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>