Hirsch Ballin houdt het op 'bandbreedtes'

Het nalaten van volle beloftes is een politicus toevertrouwd. Op die manier kun je alles achteraf uitleggen. Minister Ernst Hirsch Ballin (CDA, justitie) is goed onduidelijk of hij met Geert Wilders wil regeren. “We hebben er als CDA heel wat ervaring mee dat binnen een coalitie een bepaalde bandbreedte mag bestaan”, zegt Hirsch Ballin in de Volkskrant.

“Sommige bandbreedtes zijn te groot”, is zijn antwoord op de vraag of het CDA überhaupt met de PVV kan regeren. “Ik geloof niet dat in dit geval onze opvattingen over de democratische rechtstaat het probleem zijn.”

‘Bandbreedtes’ in plaats van ‘ja’ of ‘nee’. Mocht de enige regeeroptie voor het CDA met de PVV zijn, kan de minister altijd nog beweren dat zijn bandbreedtes variabel en soepel zijn.

Het CDA vaart zijn eigen koers en laat zich niet afleiden. Of zoals Hirsch Ballin het zegt: “we moeten ons niet  van de wijs laten brengen”. Met de laatste peiling voor het reces staat het CDA gelijk aan de PVV, beiden 32 zetels. Een beetje van de wijs mag je dan best zijn. Misschien is Hirsch Ballin dat ook en heeft hij het daarom over ‘bandbreedtes’..

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>