Minister Ter Horst loopt boos weg uit debat

De minister van Binnenlandse Zaken Guusje Ter Horst is gistermiddag behoorlijk geïrriteerd weggelopen uit een debat waar minister Hirsch Ballin van Justitie ook aanwezig was. Hij moest van de Kamerleden als eerste de gestelde vragen beantwoorden, want daarna moest de minister met schrammen op zijn gezicht naar het volgende debat rennen. En dus werd de PvdA minister gek. ‘Ik zit hier toch niet voor Piet Snot. Ben je nou helemaal bedonderd.’ Ze stond op, verliet de zaal. Geen beelden, helaas. Wel het geluidsfragment..

De Kamerleden konden de actie maar weinig waarderen. Via de NOS site is alles terug te luisteren.

Verwarring in het eerste Algemeen Overleg met Binnenlandse Zaken. Maar ook Justitie was aanwezig. Een AOtje over burgemeesters en veiligheid. Maar eigenlijk over het incident in Hoek van Holland. Met Ter Horst als eerstverantwoordelijke. Daarom vond ze het ongepast dat zij moest wachten, alleen omdat Hirsch Ballin haast had.

Zoals te horen in het fragment is ze later terug gekomen en heeft de vragen beantwoord.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>