Europarlementslid Berman vindt Barroso inhoudsloos

‘Wat gebeurt er met een muis die zich opblaast tot een olifant? Hij blijft grijs.’ Europarlementslid, PvdA delegatieleider in Brussel en oud EU lijsttrekker Thijs Berman schreef gisteren een blogje voor TROS Kamerbreed over Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie. Wie is Berman ook al weer? De man waar Wouter Bos over zei: ‘hij was niet de gedroomde kandidaat voor de PvdA en ik heb ook niet op hem gestemd.’ Berman was zelf niet zo kleurrijk tijdens de verkiezingen, maar hij is lekker op dreef in zijn column.. ‘Barroso zal een beste man zijn, maar van een overdaad aan visie, ambitie en inspiratie kun je hem niet beschuldigen.’

Het is dus duidelijk, Berman is tegen de herverkiezing van Barroso.

“Jose Manuel Barroso is vijf jaar lang voorzitter geweest van de Europese Commissie. Niemand kan zich ook maar een enkele moedige stap van hem herinneren. Geen enkele uitspraak is blijven hangen. Als sociaaldemocraat stond ik vaak genoeg recht tegenover hem. Barroso heeft er niks voor gedaan om de markt te beteugelen. Integendeel. De Commissie weigerde om regels te bedenken voor de banken (transparantie, controle, grenzen aan risico’s) en keek vervolgens besluiteloos toe bij het uitbreken van de onvermijdelijke financiële crisis. We hebben de komende jaren iemand nodig die het lef heeft om soms recht tegen de lidstaten in te gaan en op te komen voor het algemeen belang van de 500 miljoen Europeanen.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>