Vakantiehuis Mozambique: kroonprins luisterde niet naar Koningin

Het is pas woensdag en toch hebben we al de uitspraak van de week te pakken. Zonder twijfel. ‘Ik mag al niets en dit ga ik gewoon doen’. Een briljante opmerking van kroonprins Willem-Alexander tegen zijn moeder Koningin Beatrix. Volgens RTL Nieuws had Beatrix direct grote bedenkingen bij het vakantiehuisproject in Mozambique, maar onze aanstaande Koning zeurde het er doorheen. En dus blijft premier Balkenende, verantwoordelijk voor het geheel, zitten met een behoorlijke issue.

Prins Willem-Alexander heeft zijn moeder voor het blok gezet. Eerst huilde hij over zijn goude kooi en drukte het huisje er vervolgens door. Daarna zette hij Balkenende voor het blok. Er was geen overleg.. nee, er was een mededeling. ‘Ik ga dit doen’.

En dat was nog al een zware pil voor de premier. Want dat betekende dat hij het project moest gaan verdedigen in de Tweede Kamer. Zoals we allemaal weten.. de premier is verantwoordelijk voor de Oranjes. En deze verdediging verloopt moeilijk omdat er steeds meer dubieuze verhalen over de investering in het Afrikaanse land naar boven komen.

De Tweede Kamer debatteert volgende week opnieuw over de vakantievilla. De bestuursvoorzitter van de stichting Administratiekantoor Machangulo blijkt zelf ook te beleggen in het project. En dat is strijdig met wat premier Balkenende in het vorige debat over deze stichting zei.

Maar eerst moet Balkenende antwoord geven op een hele rij Kamervragen. Want is er nou een AIVD onderzoek gedaan? En wanneer precies? Hoe zit het met de beveiliging.. enzo enzo. Zoals D66-leider Pechtold afgelopen zondag in Buitenhof al riep ‘stop er gewoon mee’. Het lijkt voor iedereen het beste..

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vakantiehuis Mozambique: kroonprins luisterde niet naar Koningin

 1. Only One

  Ik vind dat alles zwaar wordt overdreven. Best grappig trouwens, al die reclame voor vakantiehuizen eronder…

    /   Reply  / 
 2. huur-een-vakantiehuis.nl

  Bent u opzoek naar een vakantiehuis in Frankrijk?
  Hier treft u een overzicht van betaalbare vakantiehuizen en vakantievilla’s in vrijwel alle franse streken. Bij Huur-een-Vakantiehuis.nl vind u alleen kwalitatief hoogstaande vakantiehuizen van geselecteerde aanbieders.

  http://www.huur-een-vakantiehuis.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>