Balkenende en Rutte samen favoriet

 

Het favoriete kabinet van de kiezers bestaat op dit moment uit de VVD, het CDA en D66. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van persbureau Novum Nieuws. 25% van de ondervraagden geeft aan dit centrumrechtse het liefst te zien na de Tweede kamer verkiezingen van 9 juni. De hypotheekrenteaftrek kan echter roet in het eten gooien.

De nieuwste peilingen van de Tweede Kamer laten een kabinet in deze vorm echter nog niet toe. De VVD heeft in de peilingen 37 zetels, het CDA 26 en D66 9. Dit maakt samen 72 zetels, wat nog geen meerderheid betekent. Ook de hypotheekrenteaftrek kan dit eventuele kabinet in de weg staan. CDa leider Balkenende heeft de hypotheekrenteaftrek tot breekpunt gebombardeerd. D66 leider Pechtold heeft juist gedaan met het schrappen van de hypotheekrenteaftrek. VVD leider Rutte noemt niets een breekpunt, maar verzekert dat de hypotheekrenteaftrek bij de VVD ‘staat als een huis’.

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Balkenende en Rutte samen favoriet

  1. Pingback: Tweede Kamer verkiezingen 9 juni; waarom ook al weer? | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>