Politiek leiderschap, juist nu!

In het campagnegeweld is maar weinig ruimte voor compromissen en overeenkomsten. Ook van enige toenadering is geen sprake. De partijen zetten zich juist tegen elkaar af en leggen hun verschil van visie onder een vergrootglas. Er moet immers wat te kiezen zijn. Over één ding zijn ze het wel eens: het is crisis en daar moet wat aan gedaan worden. Maar hoe?

De financiële crisis is het thema van de aankomende Tweede Kamer verkiezingen. Hypotheekrenteaftrek, AOW-leeftijd, huursubsidie, WW-uitkering, bezuinigingen: enkele kernwoorden in de campagnes en debatten. De partijen verschillen van mening over wat de beste maatregelen zijn, maar volgens alle partijen moeten we het samen doen.

De bankier, de bakker-op-de-hoek en de bijstandsmoeder zullen het allemaal ‘in de portemonnee’ voelen. Iedereen moet nu even een stapje terug om er later weer twee vooruit te maken. We ontkomen er niet aan. We moeten het met elkaar doen. Maar zij die zeggen dat we ons samen uit die crisis moeten vechten, geven wel heel erg het slechte voorbeeld.

Halsema, Cohen, Rutte, Wilders, Balkenende, Roemer, Rouvoet, Pechtold en die andere lijsttrekkers die niet mee mogen doen aan televisiedebatten doen juist heel erg hun best om niet samen te werken. In de hele campagne is nog geen constructief voorstel tot samenwerking gedaan. Allen zijn destructief bezig door elkaar af te branden, de verschillen te vergroten en gaten te schieten in elkaars partijprogramma en imago. Waar is dat idee dat we samen de schouders er onder moeten zetten?

Als ik de politici mag geloven staan we voor een van de grootste politieke uitdagingen ooit. Maar wees niet bang, want allemaal beloven ze ons dat zij die, alleen, aan kunnen. Misschien is het te simpel en idealistisch, maar pak het dan ook samen op! Denk niet in alle ijdelheid dat jullie het zelf wel af kunnen. Dus Halsema, Cohen, Rutte, Wilders, Balkenende, Roemer, Rouvoet en Pechtold: zorg er samen voor dat jullie die grote politieke uitdaging aanpakken en Nederland er bovenop helpen. Dan tonen jullie leiderschap en verdienen jullie onze stem!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>