Nieuwe burgemeester Amsterdam begint woensdag

Eberthard van der Laan, de opvolger van Job Cohen, begint woensdag aan zijn nieuwe baan als burgemeester van Amsterdam. Daarmee krijgt de hoofdstad wederom een burgemeester van PvdA huize. Opvallend, aangezien de vertrouwenscommissie VVD’er Annemarie Jorritsma naar voren had geschoven.

Van der Laan was tot de val van het kabinet minister van Wonen, Wijken en  Integratie. Hij wordt nu op 7 juni geinstalleerd als burgemeester van Amsterdam. Hij volgt daarmee Job Cohen op, die er voor heeft gekozen de kar van de PvdA in de Tweede Kamer te trekken.

Handje-klap

Met de benoeming van Van der Laan hebben critici een nieuwe stok om mee te slaan. Na het opstappen van Cohen werd al snel Lodewijk Asscher aangesteld als interim-burgemeester. Ook hij was van PvdA-huize en dat beviel met name D66 niet. Waarom moest het weer iemand van de PvdA worden?

Ondanks de aanbeveling van de vertrouwenscommissie om VVD’er Jorritsma, nu burgemeester van Almere, te benoemen tot burgemeester van Amsterdam, besloot de gemeenteraad toch te kiezen voor Van der Laan. Zo blijft Amsterdam de stad van de socialisten van de PvdA. Ouderwets geval van handje-klap?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>