Cohen vraagt excuses van Rutte

Ik moet iets doen. Nadat ik toch niet de gedroomde kandidaat van de PvdA bleek, de verkiezingen nipt verloor en de formatie volledig verknoeide. Ik moet iets doen. Om de strijd aan te gaan met Rutte, Verhagen en Wilders. Ik moet iet doen. Dat is wat er ongetwijfeld door het hoofd van Job Cohen heeft gespookt, de afgelopen dagen en misschien wel weken. Met het debat over de regeringsverklaring in aantocht, moet hij wel actie ondernemen. En eureka. Het is gelukt.

Maar om nou te zeggen dat Job Cohen zich hiermee de visionaire oppositieleider toont. Mwah. Wat is het geval? Job Cohen vraagt excuses van Mark Rutte, voor zijn draai in, jawel, ‘paspoortengate’. Waar Rutte eerder staatssecretaris Albayrak aanviel en vroeg haar paspoort in te leveren, is het nu geen probleem voor de nieuwe staatssecretaris Marlies van Veldhuijzen van Zanten. Dat pikt Cohen niet. Hij zet Rutte weg als draaier, in zowel interviews met het verenigingsorgaan als het AD.

Stom, stom, stom. Job, ga eens kritiek leveren op de plannen en niet op dit soort futiliteiten. Je hebt weken, zo niet maanden de kans gehad om iets moois te verzinnen. Iets waarmee je tijdens een debat de vloer aanveegt met de holle retoriek van het nieuwe kabinet. Waarmee je laat zien boven deze partijen te staan, het beste alternatief te bieden. Maar nee, je speelt in op een actuele kwestie die iedereen over 3 weken weer vergeten is. Een detail om de aandacht af te leiden, van plannen die er niet zijn. Als oppositieleider moet je nog veel leren, want deze slag is voor de coalitie.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Cohen vraagt excuses van Rutte

 1. Pingback: SP: populistisch gewauwel | Politiek

 2. H.D.B. Go

  Wie in NL een dubbele nationaliteit bezit en gevraagd wordt om deel te nemen aan de regering, moet voor zichzelf maar uitmaken wat het zwaarst weegt. De dubbele nationaliteit behouden of zitting nemen als minister respectievelijk staatssecretaris. Als ik de bezitters van een dubbele nationaliteit was, dan houd ik de eer aan me zelf en bedank feestelijk voor om zitting te nemen in de regering.

    /   Reply  / 
 3. Mat

  Als Wilders zuiver zou zijn in deze kwestie, dan zou hij ook moeten eisen dat bv Ayaan Hirsi Ali haar Nederlandse paspoort weer inlevert,ze is niet meer in de Nederlandse politiek actief maar wel voor de Amerikaanse.

    /   Reply  / 
  1. joop

   Dat moeten ze dan in Amerika doen sukkel,maar daar hebben ze geen wilders!!!

     /   Reply  / 
  2. frank bikker

   Zou zijn vrouw al de nederlandse nationaliteit hebben aangenomen?
   Niet dat het belangrijk is.

     /   Reply  / 
 4. Mat

  Met je opmerking sukkel zet je jezelf voor schut, maar dat onbeschofte gedrag past een PVV-er wel…als ze geen degelijk tegenargument kunnen formuleren gaan ze met modder gooien.

    /   Reply  / 
 5. Karel

  Of ze gaan ineensklappen uitdelen…………ik zou je mond maar houden.

    /   Reply  / 
 6. Monex

  Seksueel en nu nog altijd geestelijk en ik vind dat ik daar iets moet mee doen dat ik de plicht heb om dat te melden aan een hogere instantie. Je moet het dus niet allemaal opnieuw vertellen maar wat zou je nu eigenlijk willen dat ik doe? S En dat jullie dan doen wat jullie vinden dat er moet gedaan worden want ik weet ook niet hoe heel het systeem werkt dus.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>