Afscheidstoespraak koningin Beatrix op 29 april op tv

Een toespraak van koningin Beatrix zal op 29 april om 20.30 uur worden uitgezonden op radio en televisie. De afscheidsspeech, aan de vooravond van haar abdicatie en de inhuldiging van Willem-Alexander, wordt eerder opgenomen op Paleis Huis ten Bosch.

Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De speech zal op 29 april worden uitgezonden. Op die dag geeft Beatrix een afscheidsdiner in het Rijksmuseum. Daarbij zijn de andere leden van de Koninklijke familie, gasten uit het buitenland en diplomaten aanwezig.

De volgende dag tekent de Koningin om 10.00 uur de Akte van Abdicatie in het Paleis op de Dam. Daarmee is Willem-Alexander automatisch koning. Later op die dag wordt hij officieel ingehuldigd. Willem-Alexander wordt niet gekroond, want een kroning is een religieuze ceremonie. De betekenis van de inhuldiging is puur staatsrechtelijk.

Afscheidstoespraak Beatrix op 29 april om 20.30 uur op Nederland 1, Radio 1 en nos.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>