PvdA-burgemeester kan druk niet aan, stapt uit partij

Overspannen klaagzang in de krant over normale taken van burgemeester

Burgemeester Dagmar Oudshoorn van Uithoorn is niet in staat om met diverse delen van haar achterban om te gaan. Ontgoocheld en aangeslagen is ze uit de PvdA gestapt. Oudshoorn wil partijloos burgemeester blijven. Dat schrijft NRC Handelsblad.

De burgemeester zegt dat ze haar lidmaatschap van de PvdA heeft opgezegd omdat ze zich niet kan vinden in het beleid van de partij ten aanzien van ‘uitwassen van de allochtone achterban’. Die achterban bemoeit zich volgens haar te veel met het beleid. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel ruimte voor bemoeienis zij zelf heeft gegeven.

‘Voor mijn gevoel probeert men klachten onder het kleed te schuiven’, klaagt ze in de krant. Volgens Oudshoorn oefenen met name Turkse organisaties druk uit. Ze heeft de problemen herhaaldelijk aangekaart bij de partijleiding. ‘Het wordt allemaal met de mantel der liefde bedekt. Ik heb moeite met die pavlovreactie van de PvdA’, zegt ze.

Het is een taak van burgemeesters om professioneel om te gaan met verschillende achterbannen en (partij)belangen. Als het om een stad gaat met migrantenorganisaties dan horen die daar ook gewoon bij. Helaas blijkt Oudshoorn daartoe niet in staat.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “PvdA-burgemeester kan druk niet aan, stapt uit partij

 1. Plug

  Goh, schuif vooral haar maar de schuld in de schoenen i.p.v. haar te steunen in het openbaar maken van de pvda-praktijken inzake het wegredeneren van problemen veroorzaakt door allochtone partijgenoten.
  Kijk naar de brief richting Ascher over uitkeringen naar Marokko.

  Is dit blog niet ongelooflijk links bevooroordeeld?!

    /   Reply  / 
 2. Hendrik

  Wat een onbehoorlijke en verkeerde informatie. Ze kan als burgemeester de druk wel degelijk aan, anders was ze afgetreden.

  Het is de laksheid van de pvda wat haar heeft doen besluiten om die partij de rug toe te keren. En terecht!! Heeft met haar burgemeesterschap niets te maken, maar alles met haar partij-lidmaatschap. Voor velen, waaronder de pvda zelf, is het heel moeilijk om zaken uit elkaar te houden.

    /   Reply  / 
 3. George Knight

  Het commentaar slaat de plank behoorlijk mis. Nergens blijkt uit dat mw. Oudshoorn als burgemeester niet professioneel om zou kunnen gaan met de verantwoordelijkheden die haar functie stelt. Ze blijft gewoon aan als burgemeester van Uithoorn. Daarin verandert niks.

  In het Nederlandse openbare bestuur is het gewoonterecht dat politieke partijen functies voor zichzelf en hun leden claimen. Da’s scheefgroei waaraan de partijen niets wensen te veranderen. Onder het motto dat de hoofdlijn ongemoeid moet worden gelaten laten ze hun eigen machtspositie in stand.

  Dat mw. Oudshoorn opkomt voor een zo autonoom mogelijk openbaar bestuur dat niet gestuurd wordt door deelbelangen die ook nog eens halfslachtig ontkend worden door een partij als de PvdA pleit voor haar inzicht, haar moed en haar opofferingsgezindheid. In Nederland regentenland kan ze vanaf nu promotie als burgemeester wel vergeten.

    /   Reply  / 
 4. George Knight

  Naar aanleiding van bovenstaand commentaar heb ik een posting gemaakt. Marcus Lucas meent dat burgemeester Dagmar Oudshoorn van Uithoorn de druk van haar functie niet aankan en niet professioneel omgaat met de verantwoordelijkheden. Ze stapt uit de PvdA omdat naar haar mening de partij te slap reageert op intimidaties door allochtone leden. Dat ze niet om wil gaan met de intimidatie van de allochtone PvdA-leden op haar beleid ziet Lucas als een nadeel, maar het is logischer om haar onafhankelijke opstelling als een voordeel te zien.
  http://georgeknightlang.wordpress.com/2013/04/07/oudshoorn-stapt-uit-pvda-vanwege-slappe-reactie-op-intimidaties/

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>