Tweede Kamer peiling 19-02-2012

Het meldpunt overlast MOE-landers doet de club van Geert Wilders goed. Dat blijkt uit de meest recente Tweede Kamer peiling van Maurice de Hond.

De PVV stijgt virtueel met 4 zetels en klimt daarmee uit het dal van de afgelopen weken. Na de sjaaltjes-affaire rondom de koningin moest de PVV wat terrein prijsgeven maar inmiddels slaat het volgende intolerante standpunt aan bij de achterban en staat de partij met 24 zetels weer op het totaal van de verkiezingsuitslag van 2010.Het CDA moet 1 zetel inleveren volgens de peiling van Maurice de Hond. De partij komt daarmee bij nieuwe verkiezingen op 12 zetels, 9 (!) minder dan bij de verkiezing van 2010. Omdat de VVD stabiel blijft met 31 virtuele zetels, kan de gedoogcoalitie wel 3 virtuele zetels ten opzichte van de vorige peiling bijtekenen.

De grote verliezer van de meest recente peiling is de PvdA. Het zinkende schip met Job Cohen als falende kapitein levert virtueel 3 zetels in en komt daarmee op 14 zetels. Dat zijn er 16 minder dan bij de afgelopen verkiezingen. Er mag voorzichtig gesproken worden over een kleine crisis.

De SP noteert een zetel winst ten opzichte van vorige week en komt op 33 zetels te staan en is wederom de grootste partij van Nederland.

Tot slot is er alleen nog bij de Christen Unie een beweging af te lezen, zij leveren na de winst van vorige week weer een zetel in en blijven daarmee constant met 5 zetels.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tweede Kamer peiling 19-02-2012

  1. Pingback: Tweede Kamer peiling 26-02-2012 | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>