Tweede Kamer peiling 08-04-2012

In de peiling van dit paasweekend blijkt VVD de grootste partij. De liberalen krijgen er in de virtuele tussenstand van Maurice de Hond 1 zetel bij. Met 32 zetels is de VVD wederom de grootste partij. 

De SP volgt met 29 zetels. Dat is er 1 meer dan bij de vorige peiling. Zij lijken de zetel rechtstreeks te verliezen aan de Partij van de Arbeid. Die er 2 bij krijgt. De PvdA heeft sinds het historisch lage punt van 14 zetels een aardige opmars ingezet en is nu virtueel met 23 zetels de derde partij van Nederland.

De PVV heeft met 19 zetels (-2) de laagste virtuele zetelstand bereikt sinds de verkiezingen van 2010. Het CDA daarentegen kan weer iets omhoog gaan kijken. Zij krijgen er deze week een zetel bij en komen daarmee op 14 zetels. De gedoogcoalitie heeft daarmee evenveel zetels als in de vorige peiling: 65. Alleen de onderlinge zetelverdeling is anders.

De laatste kleine verschuiving in de peiling van deze week is het feit dat de ChristenUnie van 6 zetels naar 5 zakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tweede Kamer peiling 08-04-2012

  1. Pingback: Tweede Kamer peiling 15-04-2012 | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>