Tweede Kamer peiling 22-04-2012

Uit de laatste peiling van Maurice de Hond blijkt dat de kiezers van de PVV zich in het geval van nieuwe verkiezingen weer grotendeels achter Geert Wilders zullen scharen. Zo’n 70% van de PVV stemmers uit 2010 zal de partij trouw blijven.

Ondertussen zijn het de VVD en SP die het meest profiteren van een dreigende breuk. De liberalen krijgen er in deze peiling 2 zetels bij en komt daarmee op een virtueel totaal van 33. De VVD is met dat zetelaantal de grootste partij.

Op de voet gevolgd voor de SP. Zij krijgen er in de virtuele tussenstand ook 2 zetels bij en komen daarmee op 30 zetels. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou de SP sinds de laatste verkiezingen in 2010 verdubbelen.

De groei die de PvdA de laatste weken doormaakten stagneert nabij de 24 zetels. Dat is ruimschoots beter dan in de tijd dat Job Cohen aan het roer stond maar nog altijd 6 zetels minder dan in 2010.

De ChristenUnie kan in de huidige stand ook 1 zetel tegemoet zien en komt daarmee op 6 zetels.

De verliezers van deze week zijn met stip het CDA. Zij verliezen wederom terrein en komen met 3 virtuele verlieszetels op een schamele 11 totaal. Dat zijn er 10 minder dan bij de verkiezingen. Zij moeten van de kiezer overduidelijk diep in het stof bijten. Het CDA heeft weliswaar een nieuwe koers klaarliggen maar een sterke leider laat nog altijd op zich wachten.

Over een gebrek aan sterk leiderschap gesproken, GroenLinks voorman Jolande Sap is volgens de peiling van Maurice de Hond inmiddels gehalveerd. De peiling van deze week laat zien dat zij wederom een zetel verliest en op slechts 5 zetels blijft steken. Dit waren er 10 in 2010.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Tweede Kamer peiling 22-04-2012

 1. anne

  Ik heb geen probleem met Wilders! Misschien heeft hij wel gelijk? Met dat Catshuis akkoord? Ik zou misschien nooit stemmen op zo,n partij? Wat heeft Pechttold nou in te brengen? Het lijkt wel of ze met de debatten in de kamer op verschillende golflengtes zitten? Om mekaar iets aftedwingen?

    /   Reply  / 
 2. Tonny Aukema

  Beste Anne, Ik kies Wilders, dan weet ik zeker, dat die partij PVV van de steeds meer macht willende EU af wil. Wij hebben al veel souvereiniteit verloren.HET WORDT NOG ZO, DAT DE EU
  ZICH GRAAG MET EEN OF ANDER VECHTPARTIJTJE OM OLIE OF ZO WIL BEMOEIEN EN DAN KUNNEN ONZE MANNEN EN ZONEN HET SOLDATENPAKJE AANTREKKEN.
  iK BEN VOOR EEN HEEL GOEd GEOEFEND EN VAN alle GOEDE MODERNE WAPENS VOORZIEN LEGER MAAR VOOR DE VERDEDIGING VAN NE#DERLAND. Je al zien dat al dat gedoe in Afghanistan totaal niets opgeleverd heeft.
  10 jaar Rusland, daarna Nederland en andere. Let maar op.

    /   Reply  / 
  1. John

   Beste tonny,

   Je moet misschien maar eens de standpunten van de Europese Federalistische Partij lezen. Europa is namelijk goed voor Europa, maar het kan beter, je moet er juist voor zorgen dat Nederland vooruitstrevend wordt en zelf beter wordt van een sterker Europa. Dan gaat het niet om meer macht aan Europa te geven maar juist andere soorten macht. Bij voorbeeld in België, Duitsland en de Verenigde Staten van Amerika zie je dat een federalistische structuur heel goed werkt. de verscheidene deelstaten hebben ontzettend veel macht en worden ook nog eens op federaal niveau gesteund, Nederland zou dat eigenlijk moeten aanspreken, het is voor Nederland dan een win-win situatie. Nederland is nu al bijna exclusief dankzij de Europese Unie zo welvarend en rijk als het is… helaas wordt dat door velen niet gerealiseerd en genegeerd maar een vertrek uit de Unie of uit de Eurozone zorgt er juist voor dat Nederland niet alleen eenmalig verliest maar elke dag geld verliest en dat het Nederland juist VEEL duurder uitkomt. Wilders is hier bij voorbeeld leugens aan het verkopen.

     /   Reply  / 
   1. Paul

    Echt waar John.J Enschede en Zonen kan nu het geld drukken haast niet bij houden,elke dag vertrekt er een vrachtwagen naar belgie griekenland spanje is ook aan de beurt.En andere landen kunnen ook zo nederland bellen.Ken je die Vaders die heel slecht zijn voor hun eigen gezin,maar alle geld weggeven aan buitenstaanders.Om maar te laten zien,hoe goed ze wel niet zijn

      /   Reply  / 
    1. John

     met Eurobonds en een federale overheid is dit probleem zo opgelost. een sterk Europa voor een vooruitstrevend Nederland..

       /   Reply  / 
  2. els

   beste Tonny Auekema : Als wij oorlog krijgen, dan wordt het waarschijnlijk veroorzaakt door Wilders met zijn discriminerende taal, films en boeken !

     /   Reply  / 
 3. t.aukema

  Beste John,
  Ondervoede en uitgedroogde gehandicapten en bejaarden.Geld naar EU.Voedselbanken hebben al een te kort Geld naar EU Hoger eigen risico, ziekenhuis bij betalen Treft vooral bejaarden en gehandicapten. Geld naar EU
  Spaargeld pensioenen naar EU 870 miljard spaargeld is niet genoeg, want andere landen hebben niets gespaard. Dus volgend jaar pensioenen fors verlaagd en premies fors verhoogd, want er moet 60 miljard bij.Dan in Europa een laag pensioen voor alle landen, dus werken tot je dood.
  870 miljard nasr de EU.

    /   Reply  / 
 4. o.elsen, MA

  vrij reizen, studeren en werken. 1 munt waardoor economische onderhandelingen vergemakkelijkt worden. minder bureacratische barrieres voor bedrijven in relatie to handelingen in het buitenland.vrijere concurrentie. bredere afzetmarkt.uit cijfers blijkt een toename aan welvaart en werkgelegenheid in nederland dankzij deze verminderde barrieres en bredere markt. dankzij open grenzen kan men medische behandelingen ondergaan in het buitenland, waar betere specialisten kunnen zijn.strafrecht kan grenzen over.en, niet te vergeten, een in de bekende geschiedenis nog nooit eerder voorgekomen bijzonder lange periode van vrede op een enorm gebied. ik begrijp dat men negatieve kanten ziet aan europa, ik zal ook niet ontkennen dat die er zijn. maar om alles alleen negatief aan te duiden en te proberen om ons weer te verstoppen achter de dijken- iets waar nederland een extreem grote financiele klap van zou oplopen- lost niets op. men baseerd zich op angstverhalen en niet op cijfers en feiten. nu wordt deze angst ook zeker gevoed, en is europa ingewikkelde materie. maar op angst alleen zouden we geen beslissingen moeten maken.

    /   Reply  / 
 5. H de Nier

  Beste allemaal

  Ik stem op Wilders vanwege het feit dat elke politicus liegt!!!
  De problemen waar Nederland mee kampt zijn ruim 35 jaar geleden al veroorzaakt!

  En de jaren daarna was het pappen en nathouden, ook hoorde ik als 10 jarige al het verhaal van doorschuiven van de kosten op de volgende generatie!

  Weten jullie dat een generatie een tijdslijn heeft van 15 jaar?
  Ik ben 45 dus tel uit!

  Hoelang worden we dan met zn allen al voor de gek gehouden door die lamballen die zich politicus noemen?

  Europa was een mooie droom en ook niet meer dan dat!
  We hebben taal verschillen die te overbruggen zijn, maar we hebben ook mentaliteits veschillen die nog niet misschien te overbruggen zijn!

  Ik als ondernemer heb soms het gevoel dat we allemaal mogen werken om de machine EU en BV Nederland aan het draaien te houden, en de incompetente wanbestuurders van een riant inkomen te voorzien!

  De slavernij is afgeschaft en verboden, maar kijk eens goed in de spiegel wiens slaaf bent u?

  Mits u een realist ben zult u beseffen dat u gevangen zit in het web van het kapitalisme!

  U bent allen afhankelijk van het systeem, want je moet blij zijn dat we in zo’n rijk land wonen word je altijd voorgeschoteld!
  Maar waar zit die rijkdom?

  Bij U?

  Of bij de beheerders van grote multinationals die de ongeloofwaardige politici grote sommen geld geven, en daarnaast mooie baantjes bezorgd en vervolgens uw spaartegoeden als pensioenen ook nog proberen te jatten!

  Het systeem is niet veranderd vroeger hield de pastoor de mensen dom en de burgemeester hield ze arm!

  Toen ging het enkel en alleen op dorps niveau!
  Nu helaas over een heel continent!

  Denk na voor je wat aankruist, en vraag je af wat voor slaaf je zelf bent!

  De PVVer wordt over het algemeen als dom weggezet, maar waar komen al die zetels dan vandaan?

  Weet je, je bent DOM als je die hypocriete volksverlakkers zijn gang laat gaan!

  Eens zul je tegen je kleinkinderen moeten zeggen : sorry ik heb er een potje van gemaakt, iets wat ze nu de PVV verwijten!

    /   Reply  / 
 6. els

  En denkt u dat de PVV dat beter zal doen?? Droom lekker verder ! De leider van de PVV roept veel, maar kan dit ook niet veranderen ! Dus slaap zacht !

    /   Reply  / 
 7. Fred

  Juist. Verlangt u ook zo terug naar de tijd van de schillenboer en de hondenkar?

    /   Reply  / 
 8. Paul

  een Europa en een Euro is gewoon een grote flop

    /   Reply  / 
 9. Paul

  Ik zou zeggen,,Regeringen gewoon door blijven gaan met Miljarden schenkingen aan Landen,die door hun Hitte verschil nooit aan Nederlandse werk kwaliteit kunnen voldoen.In Griekenland vallen de oude mensen deze week van zelf wel om door de verzengende hitte.Hun enige redding is het Kerkhof.En de Nederlandse Regering denkt dat soort volk te redden met geld behang papier.Goed voor hun Economie,al dat geld,,jammer dat welke burger daar dan ook nooit een cent er van zal zien.Alleen de Bank mensen zien al die Miljarden.Eerst hebben ze Miljarden verkwanseld en dan krijgen ze als beloning Miljarden van Sinterklaas uit Haag.De ene oplichter ontvangt geld van de andere oplichter.Terwijl door al dat geld niet 1 extra werkloze aldaar er door aan het werk komt.

    /   Reply  / 
 10. Paul

  Ze worden elke dag steeds gekker in Haag.Nu hebben ze een plan bedacht om het betaalde voetbal weer uit te melken.En de consument weer de dupe te laten worden.Dat komt opdat ze gek aan het worden zijn in hun hersenen in Haag.Overal zitten ze in Militaire pakjes in het buitenland,overal strooit Hollands belastinggeld.Die mensen in het buitenland begrijpen er ook niets van hoe het kan dat zoveeeeeel belastinggeld van Nederlanders naar hun toe komen.Zo doen ze dat dus in Haag,steeds verder de Nederlander de Poot uittrekken.Tot de 100 procent bereikt is en dan is het op.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>