Peiling: meerderheid CDA voor boerkaverbod

Zo’n twee derde van de CDA-kiezers vindt het ongeloofwaardig dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) opeens tegen het boerkaverbod is. Sterker nog een meerderheid van 57 procent van de achterban van de christendemocraten zou willen dat het verbod op de boerka alsnog doorgaat.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies, tevens kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA, zei woensdag in een interview in de Volkskrant dat ze geen voorstander meer is van het boerkaverbod en het verbieden van de dubbele nationaliteit. Na de breuk met gedoogpartner PVV doet de bewindsvrouw afstand van de plannen.

Spies die eerder het boerkaverbod ‘van onvoorstelbaar groot belang’ achtte, zal er nu ‘geen traan om laten’ als datzelfde verbod in de prullenbak beland.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Peiling: meerderheid CDA voor boerkaverbod

 1. anne

  Ik vind dat mevrouw Spies wel een beetje raar bezig is? Eerst wel Boerkaverbod. Dan weer niet? Ze draait dus als een tol in de ronten! Daarbij heeft ze nog meerdere petten op! Nu ook nog straks Fractievoorzitter van het CDA? Dus wat wil ze nu eigenlijk?

    /   Reply  / 
 2. D. Derks

  Mevrouw Spies is net zo onbetrouwbaar als Geert Wilders. Waar het om gaat is dat men koste wat kost, wil vasthouden aan het Haagse pluche.
  Ik zou niet op mevrouw Spies stemmen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>