Peiling Tweede Kamer 05-05-2012

De PvdA verliest wederom 2 zetels en komt daarmee op 23 zetels te staan. De 2 zetels lijken rechtstreeks verloren te zijn gegaan aan de partij van Emile Roemer. De SP heeft er in de tussenstand 28 en zou als er nu verkiezingen worden gehouden als tweede partij uit de bus komen.

Dat blijkt uit een peiling van de politieke barometer van Synovate. 

Nu het stof, na de uitverkiezing van Diederik Samsom als nieuwe leider, weer wat is gaan liggen lijkt tevens de korte opleving die de PvdA doormaakte tot een einde te zijn gekomen. Samsom werd door de media, nadat hij werd gepasseerd voor de onderhandelingen over de begroting, hard aangepakt. De ‘schlemiel’ die zijn kaas van zijn brood liet eten, kan tot dusver op weinig medelijden van de (PvdA)kiezer rekenen.

De VVD stijgt met 1 zetel ten op zichten van de vorige peiling en is met 35 zetels de grootste partij. Datzelfde geldt voor het CDA, de partij die deze week is gestart met de zoektocht naar een nieuwe leider komt op 14 virtuele zetels. Ook de Kunduz metgezel GroenLinks kan rekenen op een klein plusje. Met 6 zetels kan de partij weer omhoog gaan kijken. Dit geldt niet voor de partij van Alexander Pechtold. D66, een van de sterkhouders van het nieuwe akkoord, moet het deze week met een zetel minder doen. Net als de ChristenUnie trouwens.

De PvdD kruipt, zo blijkt uit cijfers van de politieke barometer, langzaam omhoog en komt deze week op een totaal van 4 zetels.

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Peiling Tweede Kamer 05-05-2012

 1. Pingback: Peiling Tweede Kamer 06-05-2012 | Politiek

 2. Rene de Haan

  Het is niet Partij van de Dieren, maar Partij voor de Dieren.

    /   Reply  / 
 3. Rene de Haan

  Tuurlijk, laat gewoon maar zo staan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>