Peiling Tweede Kamer 06-05-2012

De meest recente peiling van Maurice de Hond laat zien dat de zogenaamde Kunduz coalitie terrein bij de achterban verliest. Zowel de VVD, die met 30 zetels nog wel de grootste partij van Nederland is, als de ChristenUnie verliezen een zetel. Daarentegen vecht de PVV zich terug. Met 2 zetels in de plus klimt Geert Wilders terug uit het bescheiden dal waarin hij zich tot dusver begaf. 

Anders dan de politieke barometer ons voorhield wint de PvdA juist een zetel ten faveure van de SP. De partij van Diederik Samsom staat op 20 zetels. Dat zijn er nog altijd wel 10 minder dan bij de laatste verkiezing. De SP daarentegen verliest een zetel maar voert met 30 zetels de lijst samen met de VVD aan.

Uit de peiling van Maurice de Hond blijkt dat de Kunduz coalitie zijn meerderheid virtueel is kwijt geraak. Bij verkiezingen op dit moment zouden de partijen VVD, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 slechts 74 zetels behalen. Overigens wordt het ook knap lastig om een meerderheid ‘over links’ te behalen. De partijen SP, PvdA, GroenLinks en D66 zouden bij verkiezingen niet verder komen dan 75 zetels.

 

facebook share facebook share

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “Peiling Tweede Kamer 06-05-2012

 1. leo schotman

  Wilders is terecht en nog op tijd uit de coalitie gestapt Heb steeds gezegd dat de PVV zich in 2010 te snel en te vroeg door de VVD/CDA voor de gedoog coalitie heeft laten strikken. Het is ook goed dat de onbetrouwbare en rotte appel Brinkman exit is. Er is nog niets verloren.
  Gewoon de politieke speerpunten weer oppakken en het gaat crecendo:
  1 Migratie- en het asiel beleid flink aanscherpen.
  2 Criminaliteit- en het veiligheids beleid aanpakken.Zwaardere straffen
  3 Opkomen voor onze ouderen
  4 Opkomen voor onze jeugd en het onderwijs
  5 De zorgkosten zijn veel te duur en moet terug onder de regie vd overheid
  6 Uit Europa en de euro, zie bv Zwitserland, Engeland
  7 Veel subsidies zijn niet nodig en zullen moeten worden afgebouwd
  8 Alcohol-, alle drugs en roken in de openbare ruimte verbieden.

    /   Reply  / 
  1. Brains

   Doe eens normaal man!

     /   Reply  / 
  2. Frank

   Nou, je geeft wel aan waarvoor goed en vooral breed onderwijs zo belangrijk is………..

     /   Reply  / 
   1. Frank

    @ leo voor de duidelijkheid.

      /   Reply  / 
    1. Frank

     Vooral de vele ex PVV stemmers die nu SP stemmen of andersom vindt ik een zorgelijke ontwikkeling van het denkvermogen van den Hollanders anno 2012, een trieste ontwikkeling. Je weet toch waar je voor staat ?

       /   Reply  / 
     1. Frank

      Die twee partijen hebben namelijk niets maar dan ook totaal niets met elkaar overeen.

        /  
     2. Henk

      Het wordt eindelijk eens tijd dat de SP met een aantal linkse partijen
      in de nieuwe regering komen en het bezuinigingspakket, waardoor alleen
      bepaalde ouderengroeperingen het meest getroffen worden, onmiddelijk wordt aangepast. De sterktste schouders zullen toch de zwaarste last
      moeten dragen. Ook vele lageinkomens gezinnen met kinderen die nu al
      aangewezen zijn op voedselbanken zitten in financiële nood. De zorgkosten zijn niet meer op te brengen. Veel ouderen durven nu al niet
      meer met hun klachten naar een daarvoor gespecialiseerde arts.
      U wilt toch niet zeggen dat de Kunduz coalitie hierover goed nagedacht
      heeft. Het is ongepast en schandelijk. Stem dus nu linkser dan links

        /  
 2. vieuxgrise

  Geen wonder dat we met dergelijke meningen naar de donder gaan

    /   Reply  / 
  1. Kees

   Volgens mij slapen nog veel mensen..!!!!!
   Waarom weer PVV die hier terecht staat maar zij zullen ook nooit een stem van mij krijgen.
   Kijk eens goed wat de VVD, D66, en CDA willen.
   Het kost ons allen veel geld als deze partijen aan het roer komen.
   Dit zijn in mijn ogen de partijen die Nederland afbreken.

     /   Reply  / 
   1. Jantje

    volkomen gelijk Kees.
    Degene die dit kabinet hebben gesteund of zelfs nog zouden doen, hebben genoeg geld in hun portemonne en denken IEDER VOOR ZICH EN GOD VOOR ONS ALLEN. maw het zijn in mijn ogen mensen die allen naar zichzelf kijken en de zwakkeren in de samenleving voorbijlopen. Mooiste voorbeeld: Mark Rutte en de inmiddels beroemde bijstandsmoeder die hij beloofde er niet op achteruit te gaan als ze op zijn partij zou stemmen..
    Dat heeft ze geweten én gevoeld in haar portemonne. En Rutte, zodra die de deur uit liep was ie haar al weer vergeten… Waar zij in de week van rond moet komen, gebruikt hij voor de lunch….

      /   Reply  / 
    1. Henk

     Ben het hier roerend mee eens. Hopenlijk is genoemde mevrouw zo verstandig om de rechtse partijen vaarwel te zeggen en te denken aan
     een nieuwe coalitie die haar meer steun zullen geven. Rutte in elk geval
     nooit geen premier meer. Heeft er met het CDA niets van gebakken.

       /   Reply  / 
     1. Paul

      henk,hij kan zelf nog geen ei bakken,dat doet zijn moedertje,of hij vreet het gratis op in het haag gebouw

        /  
 3. Jan

  Haha! De PVV vecht zich terug. Hahahahaha. Terug naar wat? Je bedoeld dat ze hun baantje veiligstellen?

    /   Reply  / 
  1. t.aqukema

   Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.Als je een zeer goed baantje hebt bij de EU of een vorsteliijk pensioen dan ben je natuurliijk pro EU.Het zelfde geldt voor onze regeriingsleiders, dolblij met het kunduz-accoord. Pechthold, je hebt ons regeriingsleiders extra goed geholpen. Die oudjes moeten aan gepakt worden Zie jij hen staken met hun dure rollator. Zij kunnen zich niet verdedigen. Gelukkig volgend jasr eigen risico 400 euro, gaan die oudjes en gehandicapten niet zo gauw meer naar de dokter voor 9 euro per bezoek. De pensioenen, worden geregeld door de EU en zo laag, dat die oudjes tot hun dood toe moeten moeten blijven werken. Wij hebben onze regelingen erebaantjes en commissariaten wij hebben dan geen gezeur meer over 65 of later met pensioen. Maar Maxime er zijn jongeren, die wel maatreegtelen kunnen nemen Dat wordt moeilijk voor hu7n, wij gaan de grote vakbonden versnipperen Natuurlijk een politicus CDA aan het hoofd.Laat de stakers maar een vuist maken zonder duim.Jan Kees een ding vaststellen, Wij zijn het eens met alle bezuinigingen en Wilders is de schuld van alles. Eerst was er niets, toen kwam Wilders edn was er een crisis, Eerst was er niets en toen kwam de aarde na een oerknal en als je daar op het pluche zit dan doe je alle belofdten om te blijven zitten Zeg, Spies, het stemvee heeft nog niet gevraagd wat de regering ingeleverd heeft, daar weet jiij wel een antwoord op

     /   Reply  / 
 4. anoniem

  PVV kan geen verantwoordelijkheid aan

    /   Reply  / 
  1. Frank

   Die PVV heeft tot nu toe alleen maar centen gekost en Nederland onsterfelijk belachelijk gemaakt.

     /   Reply  / 
 5. Harry

  Tja laten we eens bekijken wat nodig is voor Nederland zelf, Het EU project staat nu toch wel een dompertje te wachten en de enige die daar tegen op zijn zijn de SP(gedeeltelijk) en de PVV.
  Ik ben ervan overtuigd dat we met het gehele EU project maar gewoon moeten stoppen, de enige (na zeggen) die er voordeel bij hebben zijn de bedrijven maar toch gaat de een na de ander of failliet en of gedwongen ontslagen, vertel mij het voordeel voor de bedrijven dan maar.

  Voor de burger heeft het niks anders dan ellende opgeleverd.

    /   Reply  / 
 6. cees

  Cees,
  een VVD en CDA aktie, oh oh wat moet er bezuinigd worden. wat zal het volk lachen met kiespijn. en wat houden deze 2 partijen hun politieke mond dicht. over een gemakkelijke en miljarden bezuiniging.

  HET PROJECT JSF. 60 toestellen die alleen maar duurder worden en waar zelfs Amerika niet meer warm voor loopt. die nemen waarschijnlijk ook dit toestel niet of veeeeeeel minder.

  denk hier maar eens aan

    /   Reply  / 
 7. salvatoro

  tja we kunnen natuurlijk de PVV van alles de schuld gaan geven.
  Maar was het niet de PVDA die ons de euro heeft opgedrongen.
  Is het niet Rutte die nu als een blad aan een boom al zijn catshuis besluiten van tafel veegt. Was het niet Sap die riep kijk mijnheer Wilders zo trekt u de stekker eruit.
  Kijk gewoon naar wie het beste pakket te bieden heeft en denk darbij niet enkel aan jezelf maar ook aan de rest van je familie en dan zal je zien dat de PVV niet eens zo slecht is.

    /   Reply  / 
 8. Heaven

  Wat een stelletje hypocrieten heb je toch,toen Geert met de VVD en CDA in zee ging schreeuwde iedereen moord en brand.Hoevaak heeft de oppositie niet gejodeld dat Geert de stekker er uit moest trekken,Jolanda Sapperdeflap stond als een debiel met de stekker in haar hand om Geert voor te doen hoe hij de stekker er uit moest trekken
  en Geert was overal de “schuld” van want die hield deze gedoogconstructie in stand.
  Anderhalf jaar is hij door de oppositiepartijen bestokt en onder de neus gewreven hoe slecht deze regering was voor Nederland..Ja dat wist Geert zelf ook wel,dat heeft hij zelf toch vaak genoeg aangegeven,maar ja voor alle partijen is het nou eenmaal compromissen sluiten wil je enkele van je partijpunten kunnen realiseren.
  Toen Geert na anderhalf jaar de stekker er ook werkelijk uit trok omdat de eisen voor het Nederlandse volk te hoog lagen,was Geert ineens een wegloper,een landverrader,een slapjanus etc etc.
  Vele reacties druipen van haat,of hij nou wel of niet de stekker er uit had getrokken.Mensen hebben altijd commentaar hoe hij het ook doet.
  Geen partij wordt in de media zo breed uitgemeten als de PVV,elke stap die ze zetten wordt nauwlettend in de gaten gehouden zodat ze zich er op kunnen storten als er weer eens zogenaamd “wereldnieuws” te melden is over de PVV.
  Google eens op politieke schandalen en kijk eens waae onze zogenaamd politiek correcte elite zich allemaal schuldig aan heeft gemaakt in de afgelopen jaren,en geloof me daar is de PVV een eitje bij.
  Ik blijf in ieder geval PVV stemmen.

    /   Reply  / 
  1. salvatoro

   PVV word de grootste. bied het beste pakket en heeft nu ook veel ouderen die op hem gaan stemmen. Inclusief de trouwe achterban.
   Hoor hier om me heen niks over de SP. dus de media verkoop truc valt tegen.

     /   Reply  / 
 9. Frans

  Elke stem op SP of PVV is een obstructie stem. Het maakt het onmogelijk om een regering te vormen en vertraagt de economie.
  Elke vertraging kost ons burgers geld.
  Het land is verdeeld naar de uitersten, SP op links, PVV op rechts, het splijt onze samenleving, maar de waarheid is dat er nooit een regering gevormd zal worden met SP of PVV. Zolang beide echter zoveel zetels halen, is het nmogelijk een regering te vormen met 2 a 3 partijen en blijft het rommelen. Het wordt tijd dat Nederland weer de handen ineenslaat en dat we samen onze problemen oplossen, dit kan alleen recht door het midden, iets links of iets rechts hiervan, gelang je smaak, maar realiseer je dat elke stem op SP of PVV de groei gaat vertragen en on langer in de crisis houdt. Bij de laatste verkiezingen bleek dit al, het was eigenlijk toen ook al onmogelijk om een 2-3 partijen regering te vormen.

    /   Reply  / 
 10. salvatoro

  tenzij deze parijen de grootste worden, en mocht er een extra partij nodig zijn dan zal er vast wel èèn van de klaplopers instappen. Tenslotte bepaald Nederland wie er aan de macht komt. En hopelijk is het nu de beurt aan Geert,

    /   Reply  / 
 11. Kees

  Ik reageer nog maar eens op dat lente akkoord van die zakken vullers. Zelf hoeven ze zich niet druk te maken, ze hebben geld zat en huizen daar zeg je u tegen. Ook als zij van baan wisselen hebben ze morgen een andere baan met een dik salaris. Als je aan hun zou vragen leveren jullie is € 100,00 per maand in dan moet je ze is horen dan zijn ze in rep en roer. Denk hier maar eens aan als het ontslagrecht er door word getampt dan zijn wij allen de klos. Als de baas je niet goed genoeg vind lig je morgen op straat zonder dat hij iets aan hoef te vragen aan wie dan ook. Je D66 VVD CDA Groen links Dat zijn zoon partijen, Ik ga stemmen op een partij die voor mij dit alles van tafel veegt met een groten bezem en dat zal dan ik wel weer bij de SP uitkomen

    /   Reply  / 
 12. Tonny Aukema

  Paul Witteman en Roemer 10 mei 2012.
  Roemer wil graag met de lentecoalitie in zee.Hij schijnt het eens te ijn met al die bezu8inigingen. Mee doen heer Roemer roepen Pechthold en Sap Jij hebt 30 zetels Voor Roemer geldt net zoals bij het nieuwe geluid lentcoalitie alleen het partij belang
  Hij weet niet, wat de PVV de kiezers te bieden heeft, maar hij sluit de partij al uit.
  Hij heeft veel van de PVV overgenomen en daarom staat hij er goed voor. Hij is een echte Europeaan.EU BEVEEL, WIJ VOLGEN!.
  Het volgende is nog geen waarheid , misschien toekomstmuziek.
  Als alle Nederlanders 2/3 van hun salaris zouden inleveren, zoals de SP leden aan hun partij dan kunnen er weer missies plaats vinden, vruchtbaar land onder water gezet worden. Nieuwe gebouwen en nieuwe meubels voor de managers die alles groot opzetten scholen enz..Bovendien is de mangercultuur gered.
  Jan Kees, misschien kan jij dan toch nog het pensioengeld van die oudjes in het noodfonds van de EU stoppen.Daar is toen een stokje voor gestoken, zal die Wilders wel geflikt hebben.
  Denk bij het kiezen eens aan Uw eigenbelang
  Deze partijleden met hun nieuwe lentegeluid zorgen ervoor, dat vele dakloze Nederlanders op een schoen en een slof moeten vechten om bij eden voedselbank te komen

    /   Reply  / 
  1. Bertus

   Hee Tonny.
   Wat een rare man of vrouw ben jij.
   soms D66 aanhanger.
   nou daar mag jij dan blij mee zijn.
   Jan Kees Jullie hebben gewoon gelijk.
   Je ziet wel als er door de heren van het vele geld geld moeten inleveren dan gelijk kometaar maar geen wordt hierover wat ze schrijven. Ik weet nog niet of ik wel ga stemmen.

     /   Reply  / 
 13. Tonny Aukema

  Beste Bertus.
  Ik ben een vrouw maar ik vind D66 een stelletje gruwels, uitbuiters
  Ik ben een PVV fan. Wilders komt voor ouderen op en er kan beter geld naar verzorgingshuizen, waar gehandicapten en ouderen ondervoed en uitgedroogd zijn dan naar de EU met de regeltjes en de leuke reisjes overde wereld met zakken vol euros. Misschien moet je mijn commentaar nog eens lezen.Ik wens je het beste Bertus.

    /   Reply  / 
 14. Paul

  Al die smerige Dikkoppen in Den Haag,moeten eigenlijk allemaal in de Gevangenis zitten.Meer geld uitgeven dan er binnenkomt.En nu heeft het halve zooitje bedacht,nadat in een tiental jaar de ziekenfonds-premie omhoog ging van plotseling 40 gulden naar 40 euro en 40 euro was plots 80 euro enz enz.En nu gaan ze zal ik het maar bij de Nederlandse gulden houden.Dat klinkt wat makkelijker in de hersenen.800 GULDEN EIGEN RISICO En als je straks in het Ziekenhuis ligt moet je zelf een hoop centjes per dag betalen.Dus als je door andersmans ongeluk in het ziekenhuis belandt kun je zelf je portemonee trekken.Machtswellustelingen van de Domste orde in Den Haag.Het Associale duivels Haag,genaamd de groep 5.Die Homo Jager heeft in zijn eentje meer Miljarden uitgegeven naar Luchtfietserijlanden,dan de 12 Miljard bezuiniging.TERING VOLK IS HET.

    /   Reply  / 
 15. Tonny Aukema

  Beste Paul.
  Jij hebt gelijk. Je hebt maar één kans om van dat zootje af te zijn en dat is op een partij stemmen, die tegen de Lentekameraden uitbuitings politiek is. Wilders wil hen beletten nog gauw voor 12 september flink wat miljarden aan de Jager mee te geven op zijn reisje naar de EU.zogenaamd om Griekenland te redden, maar Griekenland stapt toch uit de EU. Zij denken, misschien zit er nog een baantje voor Jan Kees in.
  Als je op de Lentevrienden stemt,dan kan je nog meer lastenverzwaring krijgen en de pensioenen worden ook door de EU geregeld met ons spaargeld. Die 870 miljard is niet genoeg. Andere landen hebben niet gespaard. Wiju moeten dan eerst nog 60 miljard bij sparen, door fors lagere pensioenen en fors hogere premies. Dan komt er in alle europese landen een laag pensioen, want dan werken die EUslaven tot hun dood en is er geen gezeur meer over 65 jaar of later.Je kan dus nog kiezen Groeten en kies verstandig. en dus niet EU BE#VEEL<IK PAUL VOLG

    /   Reply  / 
  1. Klara

   Beste Tonny.

   Jij haalt ieders keer Jan en Kees er bij omdat deze niet, denk ik op de PVV stemmen.
   Nou ik kan je vertellen dat ze dat goed recht is.
   Wie heeft dit alles aangestuurd in groten hoofdlijnen dat waren toch de VVD CDA en PVV. Toen Geertje zag dat hij in de peilingen aan het zakken was heeft hij toch maar de stekker er uit getrokken. Ik ben het in grote lijnen eens met wat je schrijft maar de PVV heeft hier toch maar voor gezorgd dat nu dat lente akkoord er is, als hij eerlijk en slim was geweest had hij van het begin af aan al de stekker er uit moeten trekken. Denk hier maar eens goed over naar.

     /   Reply  / 
 16. Tonny Aukema

  Raadslid uit Amsterdam slaags met prostituee.
  Een gemeenteraadslid uit Amsterdam was bij een delegatie 4 en 5 mei en raakte slaags met een prostituee.
  De politie wilde het met de mantel der liefde bedekken, Dat is weliswaar christelijk, maar beide personen deden aangifte.
  Het is jammer, dat het stomdronken gemeenteraadslid geen lid van de PVV is, want dan waren de koppen in de kranten niet te overzien geweest en waren wij enige dagen overspoeld met nieuws van de PVV. de partij tegen de lastenverzwaring van de lentekameraden en tegen de EU geldwolf.

    /   Reply  / 
 17. Tonny Aukema

  Best Karla, JanKees de Jager stemt zeker niet op de PVV.Hij staat klaar met in zijn koffertje 5 miljard om naar het Noodfonds voor Griekenland te brengen. Nederland moet ook nog van de EU 58 miljard in dat noodfonds stoppen SP en PVV en Pv.d.A zijn tegen Over dat belastinggeld is geen controle Telegraaf 19 mei 2012 De algemene rekenkamer wees al eerder op het ontbreken van publieke verantwoording.De lentekameraden denken dat zij het voor het zeggen hebben.
  Op de zorg kan veel bezuinigd worden Heb jij al iets over een bedzuiniging bij de regering gehoord?
  Mijn oog moest gedruppeld worden.Daar zijn 25 dames bij mij voor geweest.Zij kwamen met de auto.Een dame mocht 10 minuten bij mij binnen zijn en moest een boekwerk bij houden over de tijd Tussen twee maal druppelen moest 5 minuten gewacht worden Vroeger deed een wijkverpleegster een hele wijk zonder managers Ik stem PVV. groeten van Tonny

    /   Reply  / 
 18. Cindy

  In 1914-18 en in 1940-45 wilde duitsland europa bezitten .
  Nu gaat ze dat wel lukken , en dat zonder oorlog!!!!
  Om dit te voorkomen stem ik op de PVV

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>