Peiling: CDA-kiezer wil Van Haersma Buma

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat de CDA-kiezer het meeste heil ziet in het lijsttrekkerschap van Sybrand van Haersma Buma. 38% van de CDA-kiezer spreekt een voorkeur uit voor de huidige fractievoorzitter.

De relatief onbekende Mona Keijzer volgt met 15% op gepaste afstand.

Henk Bleker die in zijn rug gesteund wordt door Jack de Vries doet het zowel bij de CDA-kiezer (7%) als bij de andere partijen ronduit slecht (8%).

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Peiling: CDA-kiezer wil Van Haersma Buma

 1. anne

  Wat heeft Buma nu gepresteerd in het verleden? Hij was al eerder door een geheime stemming fractievoorzitter! Als hij het weer word ben ik daar niet mee eens! Die mensen die daarvoor zijn vergeten? Dat ik ook lid ben van het CDA! Wat valt er nu nog te kiezen? Als het nu al bekend is? Volgens de peilingen!

    /   Reply  / 
 2. Frenske

  Zoals in het verleden altijd is geweest regente cultuur bij het CDA
  Er valt niets te kiezen want Buma wordt door het bestuur (Peetoom)
  al na voren geschoven.
  CDA leden lopen als eenden achter elkaar aan.
  CDA word wakker voor het te laat is.

    /   Reply  / 
 3. anne

  Ja dat is zeker waar dat Haersma Buma naar voren word geschoven door Ruth Peetoom! Zij drukt het stempel! Dat is mijn mening ook! Wat valt er nog te kiezen? Dit is allang bekend in de peilingen van Maurice de Hond? Bij de verkiezing van haar als voorzitter gebeurde precies het zelfde. Toen liepen de CDAers ook achter haar aan! Dit noemt men vrije verkiezingen? Als straks blijkt dat Haersma Buma een mislukking is zitten men met de gebakken peren???

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Peiling: lijsttrekkersverkiezing CDA | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>