Tweede Kamer Peiling 24-06-2012

Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat de kaarten, zo vlak voor de verkiezingen, zijn geschud. Althans voordat de campagnes in stroomversnelling zullen geraken. Zo zijn er deze week slechts kleine verschuivingen te melden.

De grootste partij, ondanks dat zij er in de virtuele tussenstand 1 zetel op achteruit gaan, is de SP. Met 30 zetels doen de socialisten volop mee in de race om het fel begeerde pluche.

De VVD volgt de partij van Emile Roemer op de voet. Zij blijven deze week weliswaar steken maar staan op 28 zetels. Het CDA mag tegelijkertijd hopen op een wonder. Wederom verliest de partij een zetel en behoort met 11 zetels tot de kleinere partijen.

D66 groeit virtueel weer een zetel en komt daarmee op 17 zetels.

De overige partijen, waaronder de nieuwe fusiepartij van Hero Brinkman en Trots op Nederland, krijgen er deze week ook een zetel bij. 

 

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Tweede Kamer Peiling 24-06-2012

 1. Laurens

  Als reactie op alle opmerkingen over de opiniepeilingen; De beste manier van peilingen is niet mensen bevragen, maar gewoon luisteren naar wat er gezegd wordt. Dat doet Buzzpeil, luisteren naar wat gezegd wordt op internet en dat omzetten tot peilingen. Geen zelfaanmeldingen, een enorme steekproef (meer dan 100.000 berichten per week) en een goed beeld van de trend. Op http://www.buzzpeil.nl is meer te zien, op een site als allepeilingen.com worden alle peilingen mooi vergeleken.

    /   Reply  / 
 2. snel geld lenen

  Ik ben blij met de peilingen. Mijn stem gaat uit naar de SP, maar de vraag is natuurlijk wat er terecht komt van al die mooie beloftes als ze weer een coalitie gaan vormen.. :S

    /   Reply  / 
 3. Paul

  We zitten in een heel ernstige Crisis. Loek de Vries van textielbedrijf TenCate verdiend per jaar 5 Miljoen gulden.Nu weten we ook waarom vroeger de Textiel in Twente Falliet ging.Maar destijds was er geen Internet,en niemand wist ergens van.Shell bestuurder Peter Voser verdiende 30 Miljoen gulden per jaar,nu moet hij zich tevreden stellen met 20 Miljoen gulden per jaar.Arme stakkert toch he.Ik zou zeggen,HOLLANDERS WAKKER WORDEN laat allemaal op de eerste Zondag van elka maand de auto staan,dan wordt de benzine van zelf goedkoper.

    /   Reply  / 
 4. Paul

  Eerst mag je gaan stemmen,,en daarna wordt je bestolen van je belasting centen.THIS GEWOON LACHWEKKEND.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>